KOŽA

Koje ulje za njegu lica odabrati ovisno o tipu kože?

Pružite svojoj koži kvalitetnu njegu!

Kada je njega kože lica u pitanju, poprilično je dugačak popis proizvoda u koje smo polagali sve nade da će na koži stvoriti vidljivu promjenu i wow efekt. Tako su na red došla i ulja, koja je unazad nekoliko godina bilo u potpunosti nezamislivo nanijeti na kožu. Zbog teške teksture, ulja su se promatrala kao nešto što bi moglo napraviti više štete, nego koristi na našem licu, dok je danas situacija znatno drugačija!

Tako svjedočimo raznim uljima čije su formule inovativne i bogate kvalitetnim sastojcima koji ne čepe pore lica, već prodiru duboko u kožu, pružajući tako njegu u svim njezinim slojevima. Kao i svaki kozmetički proizvod, tako je i ulja potrebno prilagoditi svom tipu kože, kao i stanju u kojem se ista nalazi, stoga smo sigurni da ćete u nastavu pronaći proizvod idealan za potrebe svoje kože!

Ulje za masnu kožu lica

Zasigurno najveća greška u njezi masne kože lica je ideja da ovu kožu tretiramo agresivnim sastojcima kako bi regulirali proizvodnju sebuma i uklonili onaj mastan izgled. No, to nerijetko dovodi do suprotnog efekta, gdje isušivanjem koža još snažnije luči sebum i masnoće, pa su ulja rijetke, ali hranjive teksture nešto što se svakako isplati uvrstiti u rutinu. Za mastan tip kože idealna su ulja jojobe ili sjemenki grožđa, koja ne čepe pore i na koži se ponašaju kao serum.

Paula's Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster

 Ulje za suhu kožu lica

Ulje za ovakav tip kože trebalo bi biti nešto bogatije teksture, a poželjno je da sadrži oleinsku kiselinu koja zadržava vlagu, ostavljajući kožu mekom i podatnom. Također zahvaljujući svojoj gustoj teksturi, ovakva ulja održavaju zaštitnu barijeru funkcije kože, a nerijetko mogu zamijeniti i klasičnu kremu za lice. Primjerice, Clarins ulje bogato je omega 9 i vitaminom E, a koža nakon korištenja zrači zdravim sjajem!

Clarins Blue Orchid Treatment Oil

Ulje za kožu sklonu aknama

Ako je vaša koža sklona aknama, trebate izbjegavati ulje s komedogenim svojstvima, kao što su kokos i maslaci. Umjesto toga, odaberite ulja koja će proizvodnju sebuma držati pod kontrolom i ciljano djelovati na upalne procese. Sunday Riley U.F.O. Ultra-Clarifying ulje za lice bogato je salicilnom kiselinom koja je sjajan sastojak u borbi protiv akni. Ono što volimo kod ovog proizvoda je to što je istovremeno toliko nježan da ga možete koristiti bez straha da ćete dodatno isušiti kožu lica!

Sunday Riley U.F.O. Ultra-Clarifying ulje

Ulje za osjetljivu kožu lica

Kod ovakvih ulja izrazito je bitno pregledavati popis sastojaka i iz korištenja izbaciti proizvode koji vas možda na prvu osvajaju svojim mirisom. Ovaj nježan tip kože vrlo lako bi mogao reagirati na parfeme i alkohole, koji najčešće izazivaju iritacije na koži, stoga lagana ulja pročišćenih sastojaka bi trebala biti vaš odabir!

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Foto: Instagram, The Ordinary, Sunday Riley, Clarins, Paula's Choice
Objavljeno: 24.05.2021. u 15:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p