KOŽA

Koji alat za masiranje kože lica se zaista isplati koristiti?

4 beauty gadgeta koji čine razliku!

Već je postalo poprilično jasno da su se u našu kozmetičku torbicu smjestili beauty trikovi koji su već stoljećima cijenjeni u istočnjačkoj kulturi. Tako je u Europi veliku naklonost pridobio poludragi kamen žad, kojeg je kineska aristokracija koristila kako bi iz svog organizma izvlačila negativnu energiju, no jeste li znali da to nije jedini beauty alat kojeg možete koristiti u njezi svoje kože lica?

Sigurni smo kako se na gotovo svakoj kozmetičkoj polici nalazi valjak od žada. Ovaj proizvod je u vrlo kratkom vremenu postao planetarno popularan, a riječ je o kamenu kojeg krasi nježnost i čistoća, pa kao takav djeluje opuštajuće na kožu. Valjak od žada dio je svakodnevne skincare rutine Azijatkinja još od 7. stoljeća, a danas je oblikovan u roler koji ima dvije strane na kojima se nalaze dva kamena žada. Ovaj proizvod služi za aktivaciju limfnog sustava te smanjuje natečenost lica, no najučinkovitiji je za nanošenje seruma ili maski za lice jer im pomaže da se što bolje upiju u kožu.

Tako manji kamen možete koristiti na teže dostupnim mjestima poput očiju, dok onaj veći za pojačanu masažu cijelog lica, što uvelike olakšava njegovo korištenje.

Yu Ling Rollers Rose Quartz Facial Roller (Double), Herbivore Jade Facial Roller

 Nadalje, beauty alat Gua sha koristi se za struganje kože lica kako bi se potaknula njezina cirkulacija. Ovaj proizvod je također izrađen od žada, a koristi se tako da s njime masirate površinu lica gurajući limfu s površine prema rubovima lica. Nakon ovog tretmana koža izgled puno svježije i zategnutije, a osim toga poboljšat ćete cirkulaciju kože, opustiti mišiće, usporiti starenje kože te smanjiti prištiće i akne. 

Skin Gym Jade Heart Gua Sha Crystal Sculpty Tool, Odacite Crystal Contour Gua Sha Rose Quartz

Štapićasti masažeri za lice sastavljeni su od sitnih kamenčića koji poboljšavaju tonus kože, ostavljajući ju zategnutijom i čvršćom. Ovaj proizvod idealan je za poticanje proizvodnje kolagena u koži, a koristi se na očišćenu kožu lica, preko standardne kreme ili seruma i to 30 -45 sekundi, što je sasvim dovoljno da se mišići u koži opuste.

Nurse Jamie UpLift Facial Massaging Beauty Roller, DXXCV Massaging Beauty Roller

 Vibrirajući masažeri nešto su modernija verzija ovih tradicionalnih, a ciljano djeluju na zatezanje, ujednačavanje tena kože te njezino podizanje. Vibracije ovih masažera oponašaju tradicionalnu istočnjačku masažu, a možete ih pronaći sastavljene i od čistog zlata, zbog čega je njihovo djelovanje protuupalno.

Beauty Bar 24k Golden Pulse Facial Massager, Jillian Dempsey Gold Sculpting Bar

Foto: Instagram, Yu Ling, Herbivore, Skin Gym, Odacite, Nurse Jamie, DXXCV, Beauty Bar, Jillian Dempsey
Objavljeno: 14.04.2021. u 09:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p