KOŽA

Koliko dugo treba držati masku na licu da bi njezino djelovanje bilo učinkovito?

Kako spriječiti mogući kontraefekt?

Poznata rutina nešto je što smo trenutno stavili na pauzu iz svima nam znanih razloga, a ono što je bilo nužno ovih posljednjih mjeseci jest pronaći neku novu koja će nam dane činiti ispunjenijima. Tako smo pored savladavanja nekih novih kulinarskih vještina, treniranja i maratona serija, pronašli vremena i za nešto detaljniju skincare rutinu, koja je postala nezamisliva bez dobre maske za lice!

Ovih posljednjih mjeseci ste sigurno isprobali maski za lice da ni sami ne znate njihov točan broj, budući da smo nakon dugo vremena konačno imali nešto više vremena na raspolaganju, pa se tako pronašao prostor i za ovu vrstu skincare rutine. Općenito maske za lice su sjajan način putem kojeg možemo osvježiti izgled svoje kože te ju temeljito očistiti od svega onoga što se na njezinoj površini nakuplja tijekom dana. Ovisno o vrsti koju izaberemo, maske za lice mogu koži pružiti hidrataciju, očistiti i suziti pore, učiniti našu koću mekšom i sjajnom, no sve je to moguće ako ju pravilno koristimo. Ono što kod maske vrlo često pokušavamo jest željda da što više pospješimo njezino djelovanje, pa u prevelikoj želji da na našem licu napravi čudo u što kraćem roku, nerijetko ju držimo duže od onog perioda u kojem se njezino nošenje zapravo i preporučuje.

Idealno vrijeme za držanje maske na licu jest između 5 do 20 minuta jer svako predugo držanje može dovesti do toga da se koža lica ozbiljno ošteti te se mogu izazvati i brojne iritacije, kao i isušivanje kože, pogotovo kada govorimo o maskama s glinom! Sve maske dolaze s uputama koliko dugo ih je potrebno držati na licu, stoga ako piše deset minuta, sve više od toga izazvat će potpuni kontraefekt jer koža u tom periodu upije sve sastojke koji su joj potrebni, pa idući put kada ćete raditi kućni spa, namjestite alarm!

Kiehl's Avocado Noursishing Hydration Mask

Origins Clear Improvement Mask

Vichy Purete Thermale Soothing Aloe Vera Face mask

Clinique Moisture Surge Overnight Treatment Face Mask

TonyMoly Im Real Hydrating Mask Sheet

Foto: Instagram, Kiehl's, Origins, Vichy, Clinique, TonyMoly
Objavljeno: 16.02.2021. u 23:17
Tagovi: maske, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p