KOŽA

Koliko je danas teško ostati svoj i biti autentičan?

Biti svoj i jedinstven kao novi odraz ljepote!

Često znamo isticati kako danas živimo u svijetu u kojem se trendovi izmjenjuju nevjerojatnom brzinom, da je poprilično veliki izazov postao biti ukorak s njima. Tako se i ne okrenemo, a već je neki novitet preuzeo počasno mjesto na policama modnih trgovina i drogerija, da je postalo gotovo nemoguće udovoljiti svim zahtjevima koje ovaj moderni svijet postavlja pred nas, posebice kada je u pitanju svijet ljepote. Povodljivost za trendovima dovela je do toga da su pojmovi poput autentičnosti, jedinstvenosti i originalnosti postali nešto čime se mogu pohvaliti tek inspirativni pojedinci, koji nas svojim stilom, rutinama i životnim stavovima iznova podsjećaju da istinska ljepota leži u nama samima!

Navedenim se može pohvaliti jedna od omiljenijih Influencerica domaće scene, Marija Čamber, čiji je Instagram profil prava riznica inspiracije kada su modni i beauty svijet u pitanju, a na kojem uvelike njeguje sanjivu estetiku francuskog chica. No, uljepšavanje i modne inspiracije nisu jedino za što Marija koristi svoj glas kojeg pozorno sluša gotovo 16.000 pratitelja, već svoj prostor u ovoj virtualnoj zajednici koristi i za nešto važnije teme, koje se nerijetko guraju pod tepih. Teme poput prava žena, životinja i važnost ekološke osviještenosti nešto je o čemu Marija hrabro progovara, nepokolebljivo zastupajući vlastite stavove, pri tome aludirajući na aktivizam i potrebne promjene u društvu.

Upravo ovakvi pojedinci bili su inspiracija i za kreiranje novog mirisa za žene, Giorgio Armani My Way - miris koji slavi autentične žene otvorenog uma. Riječ je o elegantnom, cvjetnom mirisu koji budi emocije i iskustva, a pored mirisa važno je istaknuti i njegovu bočicu koja je poput talismana koji zrači ono što je od istinske važnosti. Tako je čep, plave i zlatne boje, dizajniran tako da boja plavog kamena simbolizira boju Zemlje, boja koja nas ujedinjuje i povezuje s našim planetom, dok je s druge strane zlatni prsten simbol unikatnog puta kojeg svatko od nas slijedi. Nadalje, luksuzna plava tkanina oda je svijetu visoke mode Giorgia Armani, a My Way Eau de Parfum Refill može se pohvaliti i inovativnim dizajnom koji omogućava ponovno punjenje bočice bez da se izgubi i jedna kap mirisa.Koliko se ljepote zapravo krije u originalnosti i autentičnosti najbolje možete otkriti u nastavku, gdje smo o beauty navikama, ali i o važnosti aktivizma na društvenim mrežama porazgovarali sa Marijom Čamber te smo sigurni da će neki odgovori i vas inspirirati da budete prepoznatljivo svoji!

Elegancija, profinjenost i pariški chic nešto je što najbolje opisuje tvoj stil, a to se itekako odražava i na beauty segment. Kako zapravo izgleda tvoja beauty rutina?

 Prije svega, hvala ti na komplimentu. Jako mi je bitna koža, smatram kako niti jedan make up look ne može dobro izgledati ako nema njegovanu podlogu. Obavezno čišćenje i hidratacija kože lica, a tu i tamo ubacim i kakav mehanički piling kako bi se sve te kremice lakše upile! Također, volim paziti na kosu, da je uvijek uredna, a isto vrijedi i ta nokte. Što se make upa tiče, tu sam teški minimalist. Eventualno crveni ruž ponekad. 

Mijenjaš li često proizvode za njegu kože ili spadaš u one tipove koji su svojim skincare favoritima vjerni godinama?

Godinama koristim nekoliko istih proizvoda, no kako odrastam, koža mi se mijenja. Također, primjećujem kako se skincare tržište svakog dana bogati za neke nove proizvode i otkrića. Shodno tome i ja uvodim poneke nove proizvode u rutinu. No, kako sam se godinama borila s aknama, tu sam jaaako oprezna. Možda zato toliko često niti ne preporučam skincare. Ali ako preporučim, znaš da je vrh! 

Od koga si najviše naučila o ljepoti i koji savjet ti se pokazao najvrjednijim?

Mama je uvijek njegovala kožu pa sam tu naviku naslijedila od nje. Ali tu su i cure na Instagramu od kojih uvijek volim čuti poneki skincare savjet. Najvrjedniji savjet ikada je ne dirati kožu rukama i otkriti svoj tip kože kako bi uopće mogla krenuti sa dobrom rutinom.

Putem svojih Instagram objava približila si nam ljepote brojnih krajeva svijeta. Kada je beauty svijet u pitanju, što si sve naučila putujući?

Kako je ljepota zaista u oku promatrača. Beauty standardi se razlikuju svugdje, ne mogu biti stavljeni u kalup i definitivno se ne mogu definirati s nekoliko obilježja i karakteristika!

Asociraju li te pojedini mirisi parfema na neke destinacije?

Ne na destinacije, koliko na osobe. Parfem mi predstavlja obris osobe, njegovu auru.

Koliko parfemskih bočica imaš u svojoj kolekciji te eksperimentiraš li često s mirisima?

Trenutno imam 3 parfema. Uvijek ih rangiran po 'za posebne prilike', 'za svaki dan'. Volim isprobavati nove mirise, godinama se ukus mijenja, ali generalno uvijek tu postoji jedan parfem koji ostaje. Volim kombinacije mirisa!Pored toga što volimo pratiti tvoje objave koje su nerijetko prava modna, beauty i travel riznica, također si prepoznata i kao osoba koja se ne boji izreći svoj stav. Koliko je važno da ljudi poput tebe, s nešto većim brojem pratitelja, progovaraju o važnim temama?

Jako, jako, jako važno! Barem meni! Ne trebaju svi biti glasni i govoriti o važnim temama. Ponekad je bolje da određena osoba čita, sluša, educira se. Nismo svi govornici. No, ja osjećam određenu odgovornost podijeliti na svojoj platformi teme za koje smatram da su jako bitne. Uvijek volim reći da razvijam svoj Instagram vodeći se višedimenzionalnošću. Jednodimenzionalan je jedino ako usput navratiš pogledati one kvadratiće koje objavljujem svaki dan na feedu. Ostaneš li, vidjet ćeš i nešto drugo!

Teme o kojima si poticala na rasprave su najčešće bile vezane uz prava žena, životinja i ekološke osviještenosti. Kakve su reakcije tvoje publike na takve objave?

Izvrsne i obožavam to. Redovno mi se jave cure koje zahvaljuju na tome što na taj način iskorištavam svoj profil. A sretnija ne mogu biti kada dobijem poruku tipa 'omg nisam znala za to. Hvala ti na tome.' Zajedno se educirani i zajedno rastemo!

U svijetu iskrivljenih vrijednosti, koliko je teško zapravo ostati svoj? Imaš li vlastitih nesigurnosti i kako si ih prebrodila?

Pa ponekad se zapitam, hoću li 'dosaditi' ljudima objavim li još nešto na sličnu tematiku. Onda se sjetim ovih poruka iz prethodnog pitanja i objavim bez premišljanja. Vodim se onom 'da samo na jednu osobu uspijem utjecati ovim…'

I za kraj, što je tvoja definicija ljepote?

Snaga, empatija, prizemnost.

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.12.2020. u 09:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p