KOŽA

Koliko vremena treba da se počnu vidjeti prvi rezultati kozmetičkih proizvoda?

Otkrijte koliko dugo bi trebala trajati faza 'testiranja'

Kada bismo napravili detaljnu računicu svih proizvoda koji su prošli kroz naše ruke, odnosno lice, sigurni smo kako bi popis bio poprilično dugačak. To i ne bi bio toliko veliki problem da smo s većinom njih zapravo zadovoljni, no bočice u koje smo ulagali sve nade da će riješiti pokoju nepravilnost na licu, na kraju ipak završe u košu za smeće...

Kako biste izašli iz ovog začaranog kruga neprestane kupovine i bacanja proizvoda, važno je nekoliko stvari uzeti u obzir. Vrlo često u želji za besprijekornim izgledom kože lica spremni smo svoju kožu 'opteretiti' raznovrsnim proizvodima za njegu, no u tom procesu ne dopuštamo koži da 'odradi svoje' kako bismo na kraju krajeva mogli dobiti pravi uvid u kvalitetu proizvoda. Nestrpljenje u njezi zapravo je naš najveći neprijatelj jer od svojih proizvoda očekujemo da preko noći naprave pravo malo čudo na licu, što baš i nije moguće.

  Kako bismo vidjeli odgovara li nam neki proizvod ili ćemo se na kraju ipak morati s istim i pozdraviti, potrebno je određeno vrijeme, a posljednja istraživanja su pokazala i točan broj dana koliko je koži potrebno da na neki proizvod odreagira. Tako je 28 dana sasvim dovoljan period za testiranje nekog proizvoda te dobivanje kompletnog uvida odgovara li nam isti i uklapa li se u našu standardnu njegu lica.

Također ne smijete smetnuti s uma da je u ovom periodu itekako važna kontinuiranost, osim ako ne osjetite ili primijetite pogoršanje na licu u vidu peckanja, crvenila, izbijanja prištića ili nekih drugih nepravilnosti, tada slobodno možete završiti fazu ispitivanja. Ono što će vam također pomoći u pronalasku idealnog proizvoda su testeri, koje sve veći brojne brendova ima u svojoj ponudi, pa tako slobodno zatražite jedan prije kupovine proizvoda!

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.12.2021. u 21:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p