KOŽA

Korak u njezi lica koji preskačete, a ne biste smjeli

Vrlo važna stepenica do blistave i sjajne kože!

Kada govorimo o njezi kože, možemo se složiti kako je svjež i njegovan izgled rezultat korištenja specijaliziranih proizvoda koji baš savršeno odgovaraju određenom tipu kože lica. Osim samih proizvoda, vrlo je bitna i prehrana koja u velikom omjeru može utjecati na vaš ten, no ipak postoji jedna stavka koja je često zanemarena, a od velike je važnosti kada govorimo o savršenom tenu.

Piling je jedna od komponenata u njezi kože koja se nerijetko zanemaruje, a vrlo je važna i korisna. Piling potiče obnovu kožu, odstranjuje odumrle stanice i potiče staničnu obnovu, stoga se radi o nečemu što morate prakticirati želite li imati ten na kojem će vam mnogi pozavidjeti. Sigurni smo kako ste upoznati s mišljenjem da se piling ne smije koristiti, odnosno prakticirati preučestalo, no istina je negdje na pola puta. Naime, postoje vrlo agresivni i temeljiti pilinzi koje treba izbjegavati te koristiti svaka dva mjeseca, a najčešće radi o kemijskim pilinzima, no postoje i oni mehanički koji su prirodni i hranjivi, pa kao takvi neće naštetiti vašoj koži. Kada govorimo o hranjivim mehaničkim pilinzima referiramo se na pilinge napravljene u kućnoj radinosti čije je djelovanje blago, no temeljito i posve dovoljno kako bi se koža održala zdravom.

@moderosaofficial

Ono što se uvijek preporučuje je piling na bazi meda i šećera koji dolazi u velikom broju varijanti, pa ga možete prilagoditi vašem tenu bez straha od toga da će koža negativno reagirati. Prakticiranje pilinga na tjednoj bazi spriječiti će nastanak mitesera i upala, umanjiti crvenilo i alergijske reakcije te hraniti kožu kako bi ona zadržala prirodan elastin i sjaj.

Ipak i kod laganih mehaničkih pilinga valja biti oprezan imate li posebno osjetljivu kožu jer pretjerano tretiranje iste može imati neugodne nuspojave koje svako želite izbjeći, pa se prije korištenja bilo kakvog pilinga posavjetujte s dermatologom. Naravno, mehaničke pilinge možete nabaviti i u drogerijama ili ljekarnama, no oni uvijek u svom sastavu sadrže tvari na koje vaša koža može potencijalno reagirati, pa predlažemo da se zadržite na kućnoj radinosti koja je puno praktičnija i jednostavnija za prakticiranje. Ono što valja imati na umu je da pilinzi zahtijevaju kontinuitet kako bi pokazali svoje djelovanje, no jednom kada osjetite, odnosno vidite njihove blagodati iznova ćete im se vraćati.

Foto: Instagram
Objavljeno: 10.04.2019. u 16:16
Tagovi: njega kože, piling

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p