KOŽA

Kvalitetna njega usana je nešto čega se ljeti ne odričemo

U nekoliko koraka do njegovanih usana!

Kada govorimo o njezi lica, ono što ona najčešće podrazumijeva je pravilna i temeljita njega kože, no nerijetko se u drugi plan stavlja područje usana koje je vrlo bitno te nikako ne bi trebalo biti zanemareno. Usne su jedan od onih dijelova na licu koji najprije dolazi do izražaja, stoga je njihova njega uvelike potrebna kako bi cjelokupan dojam bio svjež, zdrav i postojan.

Usne su područje lica koji je iznimno osjetljiv prvenstveno jer se radi o tankoj koži na koju u velikoj mjeri utječu vanjski podražaji. Vrlo niske temperature ili s druge strane one visoke, loše djeluju na kožu usana i dovode do pojave ispucanosti i dehidracije što rezultira neatraktivnim izgledom koji sa sobom može povući i zdravstvene probleme poput nastanka neugodnih ranica i sličnih nuspojava. Nadalje, baš kao što i koža lica dolazi u više od jednog tipa, slično se može primijeniti i na kožu usnica, pa tako postoje oni koji nemaju većih problema, no to ne znači da svejedno ne trebaju pravovremeno njegovati usne. Kao što smo spomenuli, usne vrlo lako mogu postati dehidrirane, a do te pojave najviše dolazi zbog činjenice da koža usana ne sadrži jednaku količinu vlage i ulja kao što je to slučaj s ostatkom kože, stoga se posljedično puno brže isušuje. Kako bi se spriječila dehidracija usana, potrebno je redovito prakticirati piling za usne, kao i korištenje hranjivih balzama koji će usnama podariti blistav i postojan sjaj te ono najvažnije, očuvati i činiti kožu zdravom.Što se tiče proizvoda koju su se pokazali najboljima za njegu usana, ono što se svakako preporučuje su hranjivi balzami koji nisu agresivni, već naprotiv iznimno nježni i ugodno prianjajući. Sigurni smo kako ste upoznati s time da je na hrvatskom tržištu odnedavno dostupan poznati brend Vaseline koji u svojoj ponudi ima proizvode koji sadrže vazelin čije nanošenje ne začepljuje pore, ne sadrži dodatan miris te ono najvažnije za istaknuti, odgovara baš svakom tipu kože.

Ono što Vaseline ističe kao najvažniji čimbenik svojih proizvoda leži u tome što hidratiziraju kožu, a Lip Therapy balzam za usne odličan je proizvod želite li ljetne mjesece provesti bez neugodnih nuspojava. Ljetni period posebno je riskantan kada govorimo o koži usana jer su one izložene suncu, suhom zraku te soli, pa je njihova njega u ovom periodu i više nego potrebna. Kako bi usne izgledale lijepo i bile zdrave, Lip Therapy balzam potrebno je svakodnevno nanositi na usne, a ono u što možete biti sigurni je da pozitivni rezultati neće izostati.

Spomenuti Lip Therapy balzam za usne dolazi u dvije varijante, Vaseline Original sastavljen od 100% kozmetičkog voska koji ujedno može biti i podloga za ruž te Vaseline Rosy Lips, koji sadrži ulje ruže i badema, zadržava prirodnu vlagu usana, a mirisom razbuđuje osjetila. Vaseline proizvodi izvrstan su odabir za sve one s osjetljivom kožom koji žele proizvod koji neće izazvati iritaciju, već njegovati i hraniti kožu usana, pa ono što preporučujemo je da se svakako pronađe u vašoj ljetnoj beauty rutini.

Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 16.07.2019. u 10:06
Tagovi: balzam za usne, usne

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p