KOŽA

Maske na bazi gline za svježu i zategnutu kožu

Sastojak koji obožavamo!

Sigurni smo kako ste do sada imali prilike čuti za glinu kao jednu od najvećih prirodnih dobrobiti kada govorimo o njezi lica. Naime, glina ima brojne beneficije te sukladno tome postoji velik broj beauty proizvoda sa spomenutim sastavom, ali proizvod koji ima posebno dobro i učinkovito djelovanje definitivno je maska za lice.

Naše lice bez obzira na to kakav ten imate svakodnevno sakuplja nečistoće te kako ne bi došlo do upala potrebno ga je pravilno čistiti. Naime, glina u potpunosti izvlači toksine i to tako da ih zadržava u sebi te ih je potom moguće u nekoliko poteza isprati s kože zajedno s glinom. Ovaj segment posebno je privlačan onima koji imaju problematičan ten, bore se s aknama i masnim licem, a osim neupitne činjenice kako glina najbolje izvlači toksine, ona također čisti i smanjuje pore, pomaže riješiti višak sebuma te kožu čini mekom i glatkom djelujući umirujuće i na kožna oštećenja.

L'Oréal Paris Pure Clay Blue, Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask

 

Što se tiče korištenja maski od gline, baš kao i kod bilo koje druge, kožu je prethodno potrebno temeljito očistiti od šminke te na čisto lice nanijeti proizvod. Koliko ćete vremenski držati masku ovisi o proizvođaču, ali generalni prosjek je otprilike 15 minuta. Masku je potom potrebno detaljno isprati te kožu hidratizirati običnom kremom koju inače koristite. Imate li problema s tenom, masku na bazi gline možete koristiti do tri puta tjedno, a imate li postojan iuravnotežen ten, bit će dovoljno svega jednom u tjedan dana.

 

bareMinerals Clay Chameleon Transforming Purifying Cleanser, Origins Original Skin Retexturizing Mask, The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque

L'Oréal Paris Pure Clay Blue, L'Oréal Paris Pure Clay Exfo

Objavljeno: 10.11.2019. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p