KOŽA

Maslac za tijelo kao spas za suhu kožu tijekom hladnih dana

Za pravi wellness tretman!

Iako možda ne uživaju toliko veliku popularnost kao kreme za tijelo te ih kao takve ne možemo pronaći na svakoj kozmetičkoj polici, maslaci za tijelo zaslužuju puno veću pozornost, posebice u ovom, nešto hladnijem periodu godine. Vjetar i suhi zrak u grijanim prostorijama glavni su neprijatelji našoj koži, a kako bi ona ostala nahranjena, mekana i hidratizirana, nije naodmet u svoju skincare rutinu uvrstiti barem jednu 'teglicu' ovog sjajnog proizvoda!

Možda će jedni na sam spomen maslaca prvo pomisliti na pripremu slastica, oni pravi beauty entuzijasti jako dobro znaju da je riječ o proizvodu koji se pokazao kao sjajan saveznik u njezi kože tijekom hladnih dana. Po čemu se maslac razlikuje od kreme za tijelo? Najupečatljivija razlika je zapravo u teksturi, koja je mrvicu bogatija, a zbog koje se maslac na koži ponaša kao zaštitni film te tako sprječava gubitak tekućine u suhom i hladnom okruženju. Tako je koža većinu vremena zaštićena od ovih negativnih utjecaja i puno uspješnije zadržava optimalnu razinu vlage, a što u konačnici dovodi do njegovanog i mekog izgleda. Veliki broj maslaca sadrži i neodoljiv miris koji se na koži zadržava puno duže od krema, pa tako možemo uživati u osjećaju svježine baš cijeli dan.

Prednost koje kreme za tijelo imaju pred maslacem jest to što se puno brže upijaju u kožu, stoga je maslac idealan za večernju njegu, primjerice nakon tuširanja ili duge kupke, kada je važno dubinski nahraniti kožu. Za pravi wellness tretman, u nastavku smo izdvojili nekoliko vječnih favorita koji vas sigurno neće razočarati!

Ziaja arganovo ulje maslac za tijelo, Kiehl's Creme De Corps maslac za tijelo

L'Occitane Almond Delicious Paste, Nashe Cosmetics Maslac za tijelo Aloe

Afrodita 100% spa nourish-gold maslac za tijelo, Biobaza maslac za tijelo s kariteom i jojobom

Foto: Instagram, Ziaja, Kiehl's, L'Occitane, Nashe, Afrodita, Biobaza
Objavljeno: 19.10.2020. u 09:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p