BEAUTY

Među prvima smo testirali inovativni serum koji u kratkom vremenu vraća koži prekrasan izgled

Serum bogat kolagenom kojeg morate uvrstiti u svoju skincare rutinu!

Da se u beauty industriji svakodnevno izmjenjuju trendovi, ne treba previše naglašavati, a trenutno se u njezinom fokusu nalazi jedan proces kroz kojeg svi mi u nekom trenutku trebamo proći, a riječ je o starenju. Brojna istraživanja su pokazala kako se prvi znaci starenja primjećuju već nakon 25 godine života i to kao posljedica užurbanog načina života i svakodnevnog stresa kojem smo izloženi, a to se pak najviše primijeti na samom izgledu kože lica, koja više nije čvrsta, zdrava i blistava, već poprilično umorna i beživotna....

Tako nekako bih mogla opisati i svoju kožu lica, koja u posljednje vrijeme sve češće poprima svoje ne tako sjajno izdanje, a sve je započelo s vrlo suptilnom i prosječnom oku gotovo ne vidljivom pojavom finih linija, koje su se do 27 godine pretvorile u male borice. Pogrešno je razmišljanje kako je anti age filozofija rezervirana isključivo za naše mame i bake, koje već imaju poprilično vidljive znakove starenja na koži, a pogotovo kada u današnje vrijeme postoje tehnologije koje cijeli ovaj proces mogu usporiti i ne učiniti ga toliko upadljivim na samoj koži. Ključ mladolikog izgleda leži u prevenciji, pa je izrazito važno na vrijeme nabaviti učinkoviti skincare proizvod koji će čuvati elastičnost i zdravlje kože te koji će odlagati vidljive znakove starenja.

Potaknuta tim razmišljanjem, odlučila sam u svoju uobičajenu skincare rutinu uvrstiti neki novi proizvod koji bi mi trebao olakšati sve ove promjene kroz koje moja koža prolazi, ali i koje ju tek očekuju, a pažnju mi je ukrao novi Avonov proizvod Anew Skin Reset serum za lice. Avon je brend koji je poznat po tome da je prvi koristio u svojim skincare proizvodima stabilan retinol, sastojak bez kojeg je usporavanje znakova starenja nezamislivo, no to nije jedini razlog zašto me ovaj novitet zaintrigirao.

Naime, Avon je s plasiranjem ovog proizvoda na tržište prezentirao i svoje nedavno revolucionarno otkriće na području njege kože, a riječ je o protinolu, koji je pak zaslužan za proizvodnju dva tipa kolagena, čime se jača struktura kože. Bez obzira kakvog tipa je vaša koža, svatko od nas s vremenom gubi sposobnost obnove kolagena, što se vidi po obješenosti kože, a protinol tehnologija pomaže reaktivirati proizvodnju dva tipa kolagena, čiji učinak se vidi u vrlo kratkom vremenu. Naime, ono što ovaj proizvod garantira jest da se koža, zahvaljujući ovom sastojku, može obnoviti za 7 dana te kreirati 7 godina mlađi izgled. Poprilično ambiciozno, zar ne?

Sam izgled proizvoda poprilično je 'medicinski' te izgleda kao da je upravo stiglo iz nekog laboratorija, a sve zahvaljujući ampulama u kojima se nalazi ovaj zanimljivi serum. Anew Skin Reset serum za lice vrlo jednostavno se može uključiti u postojeću skincare rutinu, a ja sam ga koristili u onoj večernjoj i to tako da bi najprije temeljito očistila kožu lica te potom nanijela serum iz ampule. Ono što mi je u početku zadavalo malo 'problema' jest otvaranje samog proizvoda, budući da morate snažno otvoriti ampulu kako biste izvadili serum, no s vremenom se vrlo brzo uigrate te steknete naviku njegovog otvaranja.

Serum nema nikakav specifičan miris, što je kod mene plus jer znači da nema parfema koji su veliki neprijatelji zdravlju kože lica. Gelasta struktura lako se nanosi na cijelo lice, a ima je sasvim dovoljno da ju razvučete i na područje vrata i dekoltea. Ono što prvo primijetim jest da se serum brzo upija u kožu, pa tako odmah nakon ovog koraka mogu nastaviti s nanošenjem standardne noćne kreme. Prve promjene primijetila sam već ujutro, s kojima je koža lica izgledala nahranjeno, hidratizirano i sa zdravim sjajem. Ovaj proizvod je predviđen za korištenje unutar tjedan dana, a upravo toliko se dobije i ampula, pa sam tako drugu noć iskoristila i sljedeću ampulu, a rezultati su bili slični prethodnima.

Značajnija promjena na koži lica može se primijetiti nakon treće ampule, gdje koža izgleda punije i elastično, bez znakova umora, no sitne borice oko očiju su i dalje bile vidljive. Isti postupak sam ponavlja i u narednim danima, ali ipak su se najveće promjene mogle primijetiti nakon korištenja 7 ampule. Moja, inače masna koža lica, izgledala je kao da puca od zdravlja, a sitne borice oko očiju i one poznatije kao 'bore smijalice' bile su u potpunosti neprimjetne. To sam najbolje primijetila u procesu nanošenja pudera, gdje se on nakon korištenja ovog seruma nije uvlačio u nekadašnje grube linije na licu te je sam puder sjeo na kožu vrlo prirodno.

Sam ten je lijepo ujednačen i zaglađen, a koža poprilično čvrsta, pa moram priznati kako je ovaj proizvod sjajno odgovorio na moje potrebe kože. Iako je moj prvi ciklus korištenja završio, preporuka je da se Avonov Anew Skin Reset serum za lice koristi svaki idući mjesec, u istom trajanju od 7 dana, kako bi se postignuti rezultati održali, a to je nešto čega ću se definitivno pridržavati!

Objavljeno: 31.01.2020. u 09:30

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p