KOŽA

Moraju li svi proizvodi biti od istog brenda da bi skincare rutina bila dobra?

Pitanje koje ste si sigurno barem jednom postavili!

Jedan od većih izazova u beauty svijetu jest slaganje vlastite skincare rutine. Iako danas imamo osjećaj kako nam je pristup informacijama znatno veći nego prije, također su vrlo često te informacije poprilično konfuzne te unose pravu zbrku kada je odabir kvalitetnih proizvoda za njegu kože lica u pitanju. Strategija pokušaja i pogrešaka i dalje je metoda na koju se oslanjamo kada je odabir preparata koji će se pronaći na našoj kozmetičkoj polici, no što kada je u tu priču uključena baš cijela skincare rutina?

Kada govorimo o skincare rutini, polako smo se odmaknuli od razmišljanja kako je našoj koži sasvim dovoljna jedna hidratantna krema. Tako je ova rutina zadobila veliki broj koraka, a što je dovelo do toga da poprilično puno vremena izdvajamo za stajanje ispred zrcala, sve kako bismo pružili koži ono što joj je zapravo potrebno. No, kako složiti vlastitu skincare rutinu i mora li ona sadržavati samo proizvode istog brenda da bi bila dobra? Činjenica jest kako je složiti dobru rutinu njege kože lica s proizvodima istog brenda poprilično jednostavan zadatak. Već od prilike znate koji proizvod odgovara vašoj koži te ga samo nadogradite s proizvodima iz iste linije kako bi sama njega bila potpuna.

S druge strane, ono što je u ovoj prči problem su česte situacije u kojima nam pojedini proizvodi iz iste linije jednostavno ne odgovaraju podjednako. Tako se zna dogoditi da određena krema bude najnježnija prema našoj koži, dok slična formula u nešto drugačijem proizvodu, primjerice toniku iste linije, izaziva nered na koži.

Nadalje, naša koža nije uvijek ista te se njezine potrebe svakodnevno mijenjaju, pa se može dogoditi da proizvodi koji su vam u početku odgovarali, više ničemu ne služe jer je koža poprimila neko novo stanje na koje je potrebno pravilno odgovoriti. Primjerice, masna koža zimi vrlo često zna pokazivati znakove dehidracije, pa učestalo korištenje linije koja je namijenjena njezinom matiranju i nerijetko isušivanju, zna stvoriti na licu još goru situaciju.

Ono što je važno prilikom slaganja skincare rutine jest obratiti pažnju na sastojke koje koristite i znati zašto ste odabrali upravo te sastojke. Za takvo procjenjivanje od velikog je značaja pratiti ponašanje kože i njezino reagiranje na određeni proizvod, pa ako vam odgovaraju proizvodi različitih brendova slobodno se pridržavajte te rutine!

Objavljeno: 27.02.2020. u 15:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p