KOŽA

Najbolja ulja kao zamjena klasičnoj kremi za lice

Ulja čije bočice uvijek iznova kupujemo!

Ne tako davno, njega lica uljem bila je u potpunosti nezamisliva, ponajviše zahvaljujući njegovoj teksturi koja je vrlo teško 'sjedala' na kožu, pa bi potencijalno kao takva napravila veliki nered na licu. No, kako često znamo isticati da beauty svijet svakodnevno napreduje, upravo to se može vidjeti i na samim uljima, koja sve češće postaju neizostavan dio njege kože lica!

Zahvaljujući nešto lakšim formulama, koje ne čepe pore lica, danas ulja za njegu kože lica možemo pronaći u gotovo svakoj kozmetičkoj torbici. Ovaj proizvod vrlo lako je uklopiti u svakodnevnu skincare rutinu, a njegova primarna uloga jest hidratiziracija kože te jačanje njezine prirodne zaštitne barijere. Također vrlo su korisna jer sadrže aktivne sastojke te efektivno prodiru u dermis kako bi se zadržala vlaga kože. Jedan od najčešćih mitova jest da masna ili kombinirana koža ne voli ulja, što je u potpunosti pogrešno. Upravo ovakav tip kože skloniji je dehidraciji jer se u njezi najmanje fokusiramo na zadržavanje vlage te prednost radije pružamo proizvodima koji će kontrolirati sebum i smanjivati mastan dojam, a što nerijetko vodi do njezinog potpunog isušivanja. Upravo zato je važno uključiti ovakvu hranjivu njegu, a možete ju koristiti kao posljednji korak, umjesto klasične kreme za lice ili ako imate izrazito suhu kožu, nakon nanošenja kreme. Ulja su također sjajan saveznik i anti age masaža, koje nije naodmet uključiti u svoju svakodnevnu rutinu, a koje će lijepo zategnuti lice i podignuti samu kožu.

Nadalje, ulja je vrlo važno znati i pravilno nanijeti na kožu, a kako bi iz ove njege izvukli maksimum, za početak nekoliko kapi stavite među dlanove te ih dobro protrljajte kako bi se stvorila toplina, a zatim laganim tapkanjem po koži nanesite ulje na područje lica i vrata. Ovom tehnikom nanošenja možete biti sigurni da neće nastati nered na koži, a u nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih proizvoda čije bočice uvijek iznova kupujemo!

Olival Omega Eliksir, Kiehl's Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate

L'Adria Rejuvenating oil

Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Facial Oil, The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Foto: Instagram, Drunk Elephant, The Ordinary, L'Adria, Olival, Kiehl's
Objavljeno: 29.03.2021. u 11:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p