KOŽA

Najbolja ulja za njegu kože lica, a koja će odgovarati baš svakom tipu!

Ulja koja čine razliku u njezi kože lica!
Ono što je zimi najveći izazov jest zadržati optimalnu razinu vlage u koži koja se rapidno gubi zahvaljujući niskim temperaturama, vjetru, ali i suhom zraku u grijanim prostorijama. Koža kao takva je naočigled suha, popraćena osjećajem zatezanja, stoga bi svakodnevna skincare rutina trebala biti mrvicu bogatija!

Činjenica jest da se trendovi u beauty svijetu izmjenjuju nevjerojatnom brzinom, pa tako danas koristimo proizvode koje je ne tako davno bilo nezamislivo staviti na svoju kožu. Pravi primjer jednog takvog proizvoda su ulja, čija je bogata i teška tekstura nerijetko bila diskutabilna za svakodnevnu njegu kože lica. No, napretkom beauty svijeta i same tehnologije koja se primjenjuje u formulama, ulja su postala jedan od glavnih saveznika zdrave, njegovane kože mladolikog izgleda. Danas ulja možete koristiti bez straha da će napraviti nered na koži, a velika većina njih prikladna je za baš svaki tip kože, samo ih trebate koristiti na nešto drugačije načine.

Primjerice, ako je vaša koža izrazito suha, nije loše ulje koristiti tako da nekoliko kapljica stavite u svoju klasičnu, hidratantnu kremu. Tako ćete kreirati nešto intenzivniju i hranjivu formulu koja se neće zadržavati samo na površini kože, već će ju njegovati u svim njezinim slojevima. Nadalje, jedan od najčešćih mitova je taj da ulja treba izbjegavati masna koža, a koja se nerijetko isušuje agresivnim proizvodima, čime se postiže suprotan efekt od onog željenog. Za masnu kožu, kao i onu sklonu aknama, ulje je potrebno najprije ugrijati u dlanovima te ga lagano tapkanjem nanijeti na lice. Tako ćete sigurno izbjeći čepljenje pora te stvaranje neželjenih prištića.

U nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih bočica ulja koje se isplati imati na svojoj kozmetičkoj polici te smo sigurni da ćete im se uvijek iznova vraćati!

Drunk Elephant Virgin Marula Luxury Face Oil, The Ordinary 100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil

Augustinus Bader The Face Oil, Kiehl's Since 1851 Midnight Recovery Concentrate

Paula's Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster, Dermalogica Retinol Clearing Oil

Foto: Instagram, Paula's Choice, Dermalogica, Augustinus, Kiehl's, Drunk Elephant, The Ordinary
Objavljeno: 23.11.2021. u 12:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p