KOŽA

Najbolje drogerijske noćne kreme za njegu kože lica

Kreme koje će odlično odraditi svoj posao dok vi bezbrižno spavate!
Koliko god uživali u beauty svijetu i u svim novitetima koji neprestano pristižu na tržište, toliko je ovaj svijet prepun zamki i mitova koji nas kao takvi samo udaljavaju od prekrasnog izgleda kože lica. Jedan od najčešćih mitova oko kojeg se najviše lome koplja je postojanje noćne kreme, odnosno koja je razlika između nje i one dnevne?

Skeptici će reći kako krema ne može znati da li je dan ili je noć, no naša koža to itekako zna. Tako ona ima različite funkcije danju i noću, a što utječe i na drugačiji pristup njezi kože lica. Ključna razlika između dnevne i noće kreme leži u samim sastojcima i teksturi, a koja omogućava regeneraciju kože od njezinog dnevnog izlaganja okolinskim faktorima. Kada spavamo, naša koža ne miruje već obnavlja stanice, a nešto bogatijom njegom ćemo znatno ubrzati i olakšati taj proces. Osim što noćne kreme pružaju koži oporavak i hidrataciju, istovremeno jačaju i njezin zaštitni sloj, čineći ju otpornijom i zdravijom. Kako bi izvukli maksimum iz svoje noćne kreme, lice je prije njezinog nanošenja potrebno temeljito očistiti, zatim hidratizirati tonikom i serumom, a potom nanijeti noćnu kremu.

Također, jedna od bitnih karakteristika noćnih krema je ta da u sebi najčešće sadrže veću koncentraciju sastojaka protiv uranjenog starenja kože, kao što su retinol, glikolna kiselina i hijaluronska kiselina, a koje su izvrsne za poboljšanje cirkulacije i zaglađivanje kože. Dobru noćnu kremu lako možete prepoznati po bogatoj teksturi, a u nastavku smo izdvojili nekoliko drogerijskih favorita koji će odlično odraditi svoj posao dok vi bezbrižno spavate!

Ziaja Jasmin 50+ noćna krema protiv bora, Burt's Bees Truly Glowing Night Cream for Dry Skin

Mixa Hyalurogel noćna krema za lice za žene, Neutrogena Cellular Boost De-ageing noćna krema za lice

Biobaza Hydratonic Moisturizing krema za lice, Cetaphil Rich Hydrating Night Cream

Foto: Instagram, Biobaza, Cetaphil, Mixa, Neutrogena, Ziaja, Burt's Bees
Objavljeno: 04.11.2021. u 12:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p