KOŽA

Najbolje maske za kožu koje licu pružaju tretman kao iz salona!

Odlični proizvodi koji se moraju pronaći na svakoj beauty polici!

Iza nas je poprilično stresna godina čije posljedice nažalost i dalje osjećamo. To također znači da nam je lice vjerojatno nešto umornije no što je to uobičajeno i da treba dubinsku njegu koja će regenerirati kožu i vratiti svježinu. Kako biste to postigli nije potrebno puno proizvoda, već oni ključni, a tada se odlične maske za lice nameću kao nepogrješiv odabir.

Kada je u pitanju njega kože lica, sigurni smo da se na vašoj polici mogu pronaći proizvodi poput čistača, krema, seruma ili kiselina, ali postoji još jedan proizvod koji nikako ne biste smjeli preskočiti. Riječ je o hidratantnim maskama za lice koje osim što zaglađuju kožu i čiste od dubinskih prljavština, revitaliziraju stanice kože koja potom izgleda neodoljivo svježe i zdravo. Osim što su vrlo učinkovite, maske za lice su i neizmjerno opuštajuće pa osim što licu pružaju svojevrsni osjećaj luksuza, odličan su mali ritual koji će pomoći da se opustimo u ovim stresnim vremenima. Što se tiče same ponude ona je vrlo raznovrsna i na tržištu se mogu pronaći maske koje su isključivo za spa tretman, odnosno uživanje, ali i one s nešto podebljanim formulama. Tako primjerice valja izdvojiti Hydro Masque Exfoliant, masku beauty brenda Dermalogica koja je ujedno i eksfolijant ili popularnu Avocado Nourishing Hydration Mask od Kiehl's-a.

Prilikom kupnje maske za lice vrlo je bitno pročitati sastav i njezinu namjenu kako ne biste naštetili koži prejakim sastojcima koji su namijenjeni problematičnijem tenu. Isto tako, ne zaboravite intenzitet korištenja maski prilagoditi svojim potrebama, odnosno licu i pripaziti da ne pretjerate, a obično se preporučuje do tri puta tjedno osim ako imate neki izraženiji problem. Što se tiče redosljeda, maska se prilikom njege kože stavlja na očišćeno lice, a potom na red dolazi hidratantna krema.

U nastavku potražite nekoliko odličnih maksi za lice koje sigurno neće razočarati!

Kiehl's Avocado Nourishing Hydration Mask, Biologique Recherche Masque Vivant

Dermalogica Hydro Masque Exfoliant, Lancer Clarifying Detox Mask with Green tea & 3% Sulfur

Charlotte Tilbury Goddess Skin Clay Mask, The Ordinary Salicylic Acid 2% Mask 2

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.01.2021. u 13:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p