KOŽA

Najbolje noćne kreme zbog kojih ćete se probuditi sa sjajnom i prekrasnom kožom

Njega koja čini značajnu razliku!

Najveće polemike u beauty svijetu definitivno se vode kada su u pitanju kreme za lice, odnosno njihova podjela na dnevne i noćne kreme. Tako se često znamo našaliti kako krema uopće zna da li je dan ili noć, no neosporna činjenica jest da se naša koža ne ponaša jednako tijekom užurbanog radnog dana i noću kada mirno spavamo u svom krevetu. Tako se stvaraju i njezine različite potrebe, a na koje je potrebno odgovoriti adekvatnom njegom, koja nikako ne leži u jednoj univerzalnoj kremi!

Imati dobro razrađenu večernju njegu vrlo je bitna stavka u skincare rutini jer dok mi spavamo, naša koža ne miruje, već je poprilično aktivna u svojoj obnovi. Kako bi se što uspješnije regenerirala, važno je koži pružiti kvalitetnu podršku u vidu hranjivih krema koje će biti nešto bogatije teksture. Razlika između dnevnih i noćnih krema najčešće leži u njihovoj formuli, koja je kod noćnih krema nešto teža i hranjivija, za razliku od onih dnevnih koje niti ne osjećate kada ih nanesete te im je primaran cilj zaštitit kožu od štetnih radikala. Također noćne kreme 'saniraju' štetu koja se napravila na koži tijekom dana, stoga je neophodno da njezina formula bude bogata vitaminima kao što su C,E i A, a još jedna značajna stavka razlikuje ovaj tip kreme od one dnevne, a to je da ne sadrži SPF.

Nadalje, noćne kreme će vam možda na prvu djelovati nešto masnije, no to je itekako poželjno za njezinu hidrataciju i obnovu. U nastavku smo izdvojili nekoliko hranjivih noćnih krema koje se isplati imati nadohvat ruke, a na vama je da u svoju kolekciju uvrstite onu koja će najbolje odgovoriti na vaš tip kože!

L’Oreal Paris Dermo Expertise Triple Active Hydrating Night Moisturiser, Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Night Moisturizer

Caudalie Resveratrol Lift Night Infusion Cream

No7 Advanced Retinol 1.5% Complex Night Concentrate, CeraVe Skin Renewing Night Cream

Foto: Instagram, No7, CeraVe, Caudalie, L'Oreal Paris, Neutrogena
Objavljeno: 19.02.2021. u 11:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p