KOŽA

Najbolji proizvodi za njegu kože lica čiji se rezultati mogu vidjeti odmah!

Proizvodi koje se isplati uvrstiti u svakodnevnu njegu kože!
Koliko god uživali u isprobavanju nove kozmetike, toliko ne volimo čekati da se njezino djelovanje konačno primijeti na koži našeg lica. Da bi znali funkcionira li pojedini proizvod na našoj koži mogu proći tjedni, a ponekad i mjeseci, stoga ne iznenađuje da često posežemo za proizvodima čije je djelovanje na kožu lica brzo i efektno.

Iako vrlo maleni broj proizvoda za njegu kože lica možemo svrstati u tu kategoriju brzog i učinkovitog djelovanja, ipak postoje oni čija je formula toliko moćna da ostavljaju kožu blistavom i glatkom. Riječ je zapravo o eksfolijantima koji postaju sve popularniji u beauty svijetu, pa tako gotovo da nema brenda koji u svojoj ponudi nema barem jedan ovakav proizvod. Posebno omiljeni su tekući eksfolijanti koji za razliku od mehaničkog pilinga ne uzrokuju i nadraženost, upalu i crvenilo kože te ih može koristiti i ona osjetljiva. Specifičnost tekućih eksfolijanata leži u tome što u svojoj formuli sadrže kiseline, a koje povećavaju promet stanica i rastvaraju mrtve stanice kože.

Kiseline koje najčešće možemo pronaći u ovim proizvodima su glikolna, salicilna, mliječna, fitinska i mandelična kiselina te svaka od njih ima neke svoje prednosti. Ovaj proizvod izvrstan je za smirivanje bilo koje vrste upale na koži, a voljet će ga oni najnestrpljiviji u njezi jer su rezultati vidljivi odmah i to golim okom. Koža je nakon korištenja blistava, čista i ujednačena, stoga se proizvode koje smo izdvojili u nastavku isplati uvrstiti u svoju skincare rutinu!

Pixi Glow Tonic, Paula’s Choice Skin Perfecting 2% Bha Liquid Exfoliant

The Ordinary Lactic Acid 5% + HA, Caudalie Vinoperfect Brightening Essence

Dermalogica Daily Microfoliant, Kiehl's Pineapple Papaya Facial Scrub

Foto: Instagram, Dermalogica, Kiehl's, The Ordinary, Caudalie, Pixi, Paula's Choice
Objavljeno: 01.12.2021. u 11:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p