KOŽA

Najbolji The Ordinary serumi koji se moraju pronaći na vašoj polici!

3 ključna proizvoda koji neće razočarati!

Unazad nekoliko godina svjedočimo velikoj ekspanziji raznih skincare proizvoda koji su svojom prodajom gotovo nadmašili make up. Iako je velik i raznovrstan izbor nešto čemu se veselimo, to može predstavljati i svojevrsni problem jer jednostavno ne znamo što bismo kupili. Ipak, baš kao i uvijek, postoje oni neki proizvodi koji se nametnu kao favoriti!

The Ordinary je brend o kojem se puno govori i to prvenstveno zato što je riječ o proizvodima zavidne kvalitete i pristupačne cijene. U paleti The Ordinary proizvoda ovog puta fokusirali smo serume kao vrlo bitan korak njege lice, a u nastavku donosimo nešto više o tri najprodavanija!

Retinol 0.5 % in Squalane

Retinol je jedan od ključnih sastojaka anti-age proizvoda, ali isto tako odlično djeluje na suzbijanje akni i poboljšava pigmentaciju te može potaknuti proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj serum odličan je izbor za sve one koji žele kontinuirano kožu održavati svježom i rješavati se mrtvih stanica, ali valja biti oprezan s upotrebom. Naime, ako tek počinjete i koža vam nije naviknuta na nešto siroviji proizvod, svakako nabavite serum s manjom koncentracijom retinola. Tako možete biti sigurni da do reakcije neće doći ili će biti minimalna. Kako bi se vidjeli rezultati ovaj serum potrebno je koristiti jednom dnevno u kontinuitetu i opažati promjene na koži te sukladno tome povećati ili smanjiti koncentraciju. Naravno, nemojte zaboraviti niti na praizvode za zaštitu od sunca koje je potrebno nanositi koristite li spomenuti serum.


Retinol 0.5 % in Squalane

Niacinamid 10 % + Zinc 1 %

Niacinamid 10 % + Zinc 1 % je jedan od The Ordinary favorita koji hvale baš svi. Riječ je o serumu koji sadrži čisti niacinamid te sprječava pojavu neželjenih mrlja i smanjuje pore što posljedično dovodi do smanjenja upala i stvaranja mitesera. Ovaj serum idealan je za one s nešto masnijom kožom jer smanjuje proizvodnju sebuma, ali pritom ne isušuje kožu. Kako biste postigli rezultate, također ga je potrebno koristiti u kontinuitetu, ali dva puta dnevno, ujutro i navečer, prije hidrantne kreme i poslije čišćenja lica odgovarajućim proizvodima. Iako se često može čuti kako se niacinamid i vitamin C ne smiju koristiti zajedno, novija istraživanja su pokazala da je riječ o mitu te da ova dva sastojka mogu funkcionirati zajedno bez ikakvih nuspojava prvenstveno zato što niacinamid čisti i sužava pore, dok vitamin C pruža antioksidativno djelovanje.


Niacinamid 10 % + Zinc 1 %

Lactic Acid 5 % + HA

Lactic Acid 5 % + HA serum načinjen je od mliječne i hijaluronske kiseline te je odličan kemijski eksfolijant koji čisti mrtve stanice kože. Kao rezultat korištenja ovog proizvoda primijetit ćete svježu, zategnutu i mladoliku kožu, a unatoč tome što je riječ o kemijskom eksfolijantu, ovaj serum je izrazito lagan i minimalno agresivan, pa ga mogu koristiti oni s manje tolerantnom kožom. Također, mliječna kiselina odličan je saveznik želite li koži vratiti hidrataciju, a što se tiče korištenja, nije preporučljiv svakodnevno, već jednom do dva puta tjedno i to u večernjim satima. Baš kao i kod retinola, koristite li Lactic Acid 5 % + HA serum, nikako ne zaboravite kvalitetnu i jaku zaštitu za sunce.

Lactic Acid 5 % + HA

Foto: The Ordinary, Instagram
Objavljeno: 05.11.2020. u 14:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p