KOŽA

4 najčešće greške zbog kojih niste zadovoljni rezultatima proizvoda za samotamnjenje

Kako se pripremiti za prvi odlazak na plažu?

Nitko na plažu ne želi doći sa svojom zimskom puti, zato nerijetko pribjegavamo različitim proizvodima koji nam mogu pomoći u postizanju osunčanog tena i bez izlaganja suncu. Preplanula put nam daje ujednačeniji izgled kože i prikriva neke sitne nedostatke. U posljednje vrijeme posebno su postali popularni proizvodi za samotamnjenje, od kad smo svi postali svjesniji štetnosti izlaganja suncu i solarijima. No, još uvijek postoje neke nedoumice i greške zbog kojih ne postižemo željene rezultate.

Ako još uvijek imate predrasude prema proizvodima za samotamnjenje dobro je znati da su proizvodi jako napredovali kroz godine, a većina dostupnih formula na tržištu vam neće dati onu nepoželjnu narančastu boju. Ipak, ključno je pravilno nanošenje i priprema kože. U nastavku smo popisali nekoliko najčešćih grešaka.

Preskačete piling ili ga napravite prerano

Najbolje rezultate samotamnjenja ćete vidjeti ako piling napravite 8 sati prije nanošenja proizvoda ili čak neposredno prije. Ako preskačete ovaj korak riskirate neravnomjerno razvijanje boje na koži što će rezultirati tamnim mrljama ili skidanjem boje na određenim mjestima.

Koristite piling na bazi ulja

Piling na bazi ulja može stvoriti barijeru između kože i proizvoda za samotamnjenje. T znači da ćete vjerojatno završiti s apstraktnim tamnijim i svjetlijim mrljama, što nikako nije atraktivan izgled. Zato odvojite malo vremena da pročitate popis sastojaka na svom pilingu prije nego zeznete cijelu stvar, već u prvom koraku.

@auroralovestrand SELF TAN ROUTINE 🌞 I can’t even tell you what self tanning does for my confidence, I have been doing it religiously for 9 years!! ** link currently on my story for the tanner I used Here I used @bondisands Technocolor in Magenta (linked on my ltk in bio for you) but @bali_body @saltyfaceofficial and @coco_and_eve all have formulas for tanning mousses I also love! Products for exfoliating- @lux.unfiltered body polish + @keyssoulcare dry brush [ #selftan #selftanner #selftanroutine ♬ original sound - Aurora Lovestrand

Nanosite proizvod na sve dijelove tijela jednako

Neki dijelovi tijela poput laktova, koljena, gležnjeva i sl. brže upijaju boju. Poprilično smo sigurni da nitko ne želi imati laktove i koljena za 3 nijanse tamnije od ostatka tijela, zato se isplati unaprijed razmišljati o tome. Jednostavan trik koji možete primijeniti je nanošenje hidratantne kreme na ta područja kako biste stvorili barijeru ili odmah po nanošenju obrisati sve zglobove na tijelu.

Birate nijansu na temelju tona vaše kože

@notkatiefawn *CONTINUED IN COMMENTS (for ur own benefit) #selftan #amazon #amazonfinds ♬ original sound - Katie Fawn

Nijanse proizvoda za samotamnjenje nisu kao nijanse pudera koji se mora slagati s našom kožom. Šanse su da ako ste svijetli radije posežete za najsvjetlijim nijansama i na kraju ne budete zadovoljni jedva vidljivim rezultatom. Budući da su nijanse označene prema intenzitetu, a ne prema vašoj postojećoj boji kože, odaberite nijansu na temelju rezultata koji želite.

Foto: Instagram
Objavljeno: 12.06.2023. u 13:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p