KOŽA

Najčešće pogreške u njezi lica koje je sklono aknama

Tretirajte svoju kožu na ispravan način!

Moramo priznati kako je prekrasan ten nešto čemu svakodnevno težimo, a u prilog tome ide i činjenica da je kozmetička industrija sve bogatija brojnim beauty proizvodima koji svojim izgledom i mirisom zovu na isprobavanje. No ono što nam uredno zna pokvariti raspoloženju su ne toliko sitne nesavršenosti na našoj koži i to u vidu akni, a koje imaju običaj pojaviti se u trenucima kada to najmanje želimo.

Iako svatko od nas ima svoju uigranu beauty rutinu, moramo priznati kako našu svakodnevnu njegu okupira koža lica, koja je s godinama sve više zahtjevnija. Pored svih nepravilnosti na našem licu, zasigurno nam najviše energije odlazi na borbu s aknama. Akne se najčešće vežu uz tinejdžersko doba, no njihova nepoželjnost je prisutna u baš svim godinama. Kako smo stalno u potrazi na najboljim rješenjima koja bi nas oslobodila ovog estetskog problema, nije naodmet znati koje su zapravo najčešće pogreške zbog kojih stanje na našem licu može biti samo gore.

@eleanorpendleton

Čišćenje lica nužno je kako bi se naša koža oslobodila svih nečistoća, no pripazite koristite li proizvode koji sadrže alkohol. Naime, alkohol je česti sastojak brojnih kozmetičkih proizvoda za čišćenje lica, koji također loše djeluju na naše lice te mogu biti izuzetno grubi, stoga radije odaberite puno nježnije proizvode koji će vašu kožu umiriti,a ne dodatno iziritirati. Nadalje, pogreška koju najčešće radimo jest istiskivanje prištića, pogotovo ako to radimo s prstima. Ovaj postupak uklanjanja akni može ostaviti trajne posljedice po našu kožu te dovesti do novih i težih upala. Make up ima toliko svojih prednosti, no činjenica jest da njegovo prečesto nanošenje nije baš najbolje za našu kožu, stoga se pokušajte barem neko vrijeme suzdržati od make upa kako ne biste usporavali proces obnavljanja kože i rješavanja akni te kako bi vaša koža mogla disati!

Foto: Instagram, Eucerin, Clinique, La Roche Posay, Murad, Mario Badescu, The Ordinary
Objavljeno: 15.04.2019. u 14:55

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p