KOŽA

Najljepše manikure idealne za kratke nokte

Pregršt boja i uzoraka rezerviranih za ljeto
Manikura ljeti najčešće je rezervirana za vibrantne boje i upečatljive uzorke. Bez obzira na njihovu dužinu, nokti su postali detalj koji ubire sve više pažnje stoga, kad su u pitanju novi trendovi, rijetko tko može odoljeti.

A novi trend u svijetu njege ruku i noktiju jest kratka manikura. Za neke su dugi nokti obavezni, dok će svi ostali reći kako ih je teže održavati, ljeti posebice. Nokti lakše pucaju, lome se i listaju zahvaljujući oštrim sunčevim zrakama, slanoj vodi te dehidraciji čitavog organizma. Zato, kako bi uvijek izgledali uredno i dotjerano, kratki nokti postaju sve popularnija opcija s kojom vaša manikura može biti jednako impresivna.


Kad je u pitanju kratka manikura, fokus je na obliku nokta. Oblikujte ih u obliku polumjeseca odnosno sa zaobljenim rubovima jer ćete ih tako vizualno učiniti dužima ili ih u potpunosti izravnajte. Također, posebnu pozornost obratite kožici oko nokta koja se ljeti puno više isušuje i puca. No, najteža je zasigurno odluka kakvu manikuru napraviti jer su nokti postala prava mala umjetnička djela.


Na Instagramu smo pronašli pregršt sjajnih primjera i inspiracije koja će vas zasigurno osvojiti isprve. Neke od manikura možete rekreirati u kućnoj radinosti dok ćete za neke ipak morati potražiti spretne ruke kozmetičarke. U svakom slučaju, ovog ljeta usudite se odabrati vibrantne boje i neobične kombinacije. Primjerice, jednostavan trend koji je zavladao ovog ljeta jest bojanje svakog nokta u različitu boju, bilo da je dio jedne palete ili potpuni kontrast. Nezaobilazna je „Picasso“ manikura inspirirana likovnim djelima poznatog umjetnika te „negativ“ manikura koja pruža sjajan vizualni efekt na noktima, bez obzira u kojoj boji. Poigrajte se sa geometrijskim linijama i povucite svega nekoliko crtica na barem jednom noktu. Čak će i takav minimalni detalj biti upečatljiv.

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.07.2019. u 16:42

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p