KOŽA

Naljepnice za prištiće: učinkovit beauty trik ili prolazni trend?

Inovativna metoda koju je teško ignorirati!

Postoji nekoliko stvari koje nas vrlo brzo mogu izbaciti iz takta, a iznenadna pojava prištića u trenucima kada to najmanje želimo, nalazi se na poprilično visokom mjestu. Prikrivanje ovakve nepravilnosti na koži lica nije baš najjednostavniji zadatak te su na tom izazovu posustali i najbolji korektori kao i puderi s visokim prekrivanjem. Upravo je zato pojava naljepnica za prištiće izazvala veliku pomamu, a o čemu se točno radi otkrijte u nastavku!

Prištići ili akne zapravo su upalna oboljenja kože, a najčešće ih uzrokuje promjena u radu lojnih žlijezda, no mogući su i drugi uzroci poput stresa, loše prehrane, nepravilna njega lica isl. Ovaj problem nije rezerviran samo za tinejdžere već se može pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi, a najčešće se javljaju na licu, dekolteu i gornjem dijelu leđa jer je na tim mjestima smještena najveća koncentracija lojnih žlijezdi. Ono što se zapravo događa jest pojačano lučenje hormona androgena koji potiče njihov rad, pa se tako stvara i povećana količina sebuma, zbog čega se pore čepe.

Beauty svijet već neko vrijeme 'drmaju' korejski trendovi, koji su na domaćem tržištu naišli na plodno tlo, a nakon sheet maski i hidratora koji su već okupirali naše kozmetičke torbice, na red su stigle i naljepnice za prištiće. Ono što volimo kod ovih naljepnica jest to što s njima možete vrlo lako preskočiti višetjedno čišćenje kože te u vrlo kratkom vremenu sakriti i izliječiti sam prištić. Tako naljepnicom zaštitite prištić od daljnjeg izlaganja bakterijama, a osim zaštite, same naljepnice su natopljene sastojcima koji su sjajni u njegovom zacjeljivanju. Umjesto da ovaj problem rješavate istiskivanjem, što samo pogoršava postojeće stanje, radnije se odlučite za ovu inovativnu metodu, a svoje favorite smo izdvojili u nastavku!

COSRX Acne Pimple Master Patch (24 Patches)

PATCHOLOGY Breakout Box

Killa Zitsticka

Squish Flower Power Acne Patches

Starface Hydro-Stars Pimple Patches

Foto: Instagram, Starface, Squish, Killa, Patchology, Cosrx
Objavljeno: 01.04.2020. u 10:56

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p