KOŽA

Novi anti-age saveznik: Svi pričaju o kolagenu u listićima koji se topi na licu

Viralni kolagenski flasteri koji u dodiru s vodom - nestaju!

Kolagen sačinjava 90% naše kože, a poznato je kako se njegov udio, kako starimo, svake godine smanjuje za 1%. Upravo zato mnogi posežu za proizvodima za njegu te suplementima koji sadrže vitamin C, poznat po tome što potiče prirodno stvaranje kolagena, a drugi se okreću anti-age preparatima obogaćenim ovim proteinom. Danas na tržištu možete pronaći raznovrsne proizvode s kolagenom - od kremi i seruma do maski za lice, a odnedavno pažnju beauty influencera plijeni i skupocjeni kolagen u listićima.

Posljednjih mjeseci su neki od najpopularnijih kreatora beauty sadržaja na TikToku isprobali djelovanje ovog najnovijeg ant-age saveznika koji nosi naziv Dermarssance Highprime Collagen Film. Moramo priznati kako je u pitanju vrlo atraktivan proizvod za videosadržaj - naime, na prvu izgleda poput obične maske za lice, no nakon što se poprska specijalnom "maglicom" u spreju, poput čarolije se topi na koži i sasvim nestaje.

@safiyany trying magic disappearing collagen patches 💆🏻‍♀️✨ #skincare ♬ Lost Woods - Super Guitar Bros

Ovi kolagenski flasteri dolaze u različitim oblicima, prilagođeni dijelovima lica - vratu, čelu, obrazima i okoočnom području. Svaki tanki sloj filma prepun je hidroliziranog kolagena i hijaluronske kiseline za povećanu elastičnost i hidrataciju kože te smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Komplet također uključuje bočicu Dermarssance O To Rocket Collagen Serum Mist, koji ima antioksidacijska i protuupalna svojstva, a njegovi glavni sastojci poput ulja plavog vratića, čistog kisika i kolagena također regeneriraju i umiruju kožu. Serumski mist također je ključan u cijelom procesu - trebali biste ga poprskati po licu nakon što ste nanijeli kolagenski listić jer maglica pomaže u otapanju i upijanju.

@mireyarios Collagen skincare!! #satisfyingskincare #collagenskincare #skincaretreatment #myskincare #plumpskin #glassskin #bouncyskinisin #moisturize ♬ original sound - Mireya Rios

TikTokeri redom hvale ovaj proizvod i tvrde kako im je ten blistav, a bore zaglađenije nakon korištenja Dermarssance Highprime Collagen Filma. Ipak, ima i onih koji smatraju kako je u pitanju ipak samo kratkoročni rezultat jer su molekule kolagena prevelike da na taj način prodru duboku u kožu.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 14.01.2024. u 11:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p