KOŽA

Odaberite idealan parfem prema svom tipu kože

Otkrite svoj novi omiljeni miris!

Možda i niste u potpunosti toga svjesni, no parfemi nisu samo mala nadogradnja našem cjelokupnom dojmu, već njihovim dugotrajnijim korištenjem parfemi postaju dio našeg karaktera i stila. Upravo iz tog razloga važno je pridodati pažnju kod odabira mirisa koji će s vremenom postati i naš osobni pečat, a najbolje ćete ga odabrati ako obratite pažnju na svoj tip kože.

Činjenica jest da se mirisi razvijaju drugačije na svakoj koži, pa ste tako sigurno primijetili da vaš omiljeni parfem na vama miriše nešto drugačije nego na nekome drugom. Razlog je taj što svatko od nas ima nešto drugačiji sastav kože, pa upravo njemu treba prilagoditi i omiljene mirisne note. Tako masna koža obožava citrusne note jer pružaju osvježenje ovakvom tipu kože te ostavljaju lagan i ugodan osjećaj, a prirodna ulja koja proizvodi ovakva koža omogućuju da miris ostaje što duže. Primjerice, S.Oliver #YOURMOMENT Women sadrži voćne note crne ribizle i breskve, podsjećajući tako na ljetne i bezbrižne dane. Srednja nota je poput spoja prekrasnog cvijeća: Božur, magnolija i ljubičice koje zajedno tvore čaroban cvjetni ekstrakt. S dozom senzualnosti kašmirsko drvo i mošusni pamuk nježno zaokružuju ovo mirisno iskustvo!

S.Oliver #YOURMOMENT Women

Nadalje, suha koža i nije baš dobar prijatelj parfemima jer mirisi brzo nestaju s kože. Ovakav tip kože ne sadrži ulja s kojima se parfem može povezati, pa dolazi do njegovog ispravanja. Zato su za ovaj tip kože idealni parfemi nešto dubljih i snažnijih nota, poput novog Chanel Les Exclusifs Coromandel Parfum. Riječ je o parfemu koji je nešto intenzivniji, drvenasto orijentalnih i baršunastih nota, baš kao što i treba biti budući da je riječ o simbolu profinjenosti i elegancije.

Chanel Les Exclusifs Coromandel 

 Osjetljivu kožu podosta je teško tipizirati jer ona nije jednako osjetljiva na svim ljudima. Ako je vaša koža osjetljiva, to ne znači da se morate oslanjati isključivo na parfeme koji sadrže prirodne sastojke budući da takvi mirisi sadrže veliki broj alergena što može nadražiti vašu kožu. Zato omiljeni parfem nanesite na odjeću ili još bolje - kosu. Tako ćete sigurno osjetiti svoj parfem tijekom cijelog dana. Nadalje, kod osjetljive kože je važno odabrati nešto laganije, nježnije parfeme, a takav je Bamford Gray Eau De Parfum. Ovaj parfem pruža cvjetno osvježenje sa luksuznim notama, stoga je idealan i za ovo ljetno razdoblje.

Bamford Gray Eau De Parfum

Objavljeno: 18.07.2019. u 14:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p