KOŽA

Omiljeni beauty rituali koji će pripremiti vašu kožu za nadolazeće ljetne mjesece

Skincare rutina koju nikako ne smijete preskočiti!

Kada govorimo o pripremama za ljetnu sezonu, nekako se najviše fokusiramo na promjene unutar naše garderobe, a gdje glavnu riječ imaju nešto laganiji i prozračniji modni komadi. S druge strane, zahvaljujući otvorenijem i ležernijem načinu odijevanja naša koža izložena je toplim sunčevim zrakama, kao i znatiželjnim pogledima, stoga pripreme za nadolazeće tople mjesece nikako ne mogu proći bez malenih izmjena unutar kozmetičke torbice!

O njezi kože u posljednje vrijeme zaista se puno govori, no nekako je najveći fokus stavljen na kožu lica, dok je njega tijela stavljena u posve drugi plan i to u potpunosti neopravdano. Koža je naš najveći organ te kao takva zaslužuje punu pozornost, pogotovo kada ju pripremamo za ljetne mjesece koji pred samu kožu postavljaju puno izazova na koje se treba prilagoditi. Kako svojim modnim kombinacijama otkrivamo nešto veći dio kože, tretman kojem najviše posvećujemo svoju pažnju je depilacija. No, koliko god smatrali da imamo iskustva s ovim beauty ritualom jer ga radimo već dugi niz godina, rezultati depiliranja i u konačnici sam izgled kože nisu zadovoljavajući u onoj mjeri u kojoj to želimo, a razlog za to je jedna učestala greška koju skoro pa svi mi radimo.

Naime, prije nego što se upustite u proces depiliranja, potrebno je napraviti temeljiti piling kože. Za piling često znamo čuti da je jedan od najkorisnijih tretmana njege, no iz nekog razloga uvijek na njega nekako zaboravimo. Ovaj tretman ima značajnu ulogu kada je depilacija u pitanju jer rješava problem uraslih dlačica te ostavlja kožu baršunastom mekom i spremnom za daljnju njegu. Svoj piling možete napraviti kod kuće i to na vrlo jednostavan način, a sve što je potrebno jest u omiljeni gel za tuširanje dodati žlicu šećera. Tako ćete kreirati kompaktnu smjesu koja savršeno uklanja mrtve stanice kože, a daljnju njegu čini podatnijom i kvalitetnijom. Primjerice, Love Beauty & Planet Bountiful Moisture hidratantni gel za tuširanje sjajna je nadopuna ovom tretmanu jer je riječ o proizvodu koji vrlo nježno čisti kožu cijelog tijela te ju pri tom ne isušuje, a prekrasan miris osigurava osjećaj svježine tijekom cijelog dana, bez obzira koliko je vaš životni tempo užurban!

Za proizvode brenda Love Beauty & Planet sigurno ste do sada čuli, a riječ je o brendu čije proizvode ne volimo samo mi, već i naš okoliš jer su izrađeni od 100 % reciklirane plastike. Tako u njihovoj bogatoj ponudi možete pronaći razne beauty proizvode za njegu cijelog tijela, a koje ćete posebno voljeti jer su veganski, bez parabena, sastavljeni od prirodnih sastojaka iz organskih biljaka, a što se osjeti već pri prvom otvaranju budući da je miris proizvoda zaista prekrasan.

Nadalje, nakon pilinga i depilacije, kožu je potrebno dubinski nahraniti proizvodima za njegu. Kako zbog visokih temperatura koža gubi optimalnu razinu vlage, nije naodmet imati pri ruci hidratizirajuće proizvode koji će na kožu djelovati poput 'čaše vode'. Sjajna kombinacija za zadržavanje vlažnosti kože tijekom ljetnih mjeseci je uz spomenuti Love Beauty & Planet Bountiful Moisture hidratantni gel za tuširanje, koristiti i Love Beauty & Planet Delicious Glow hidratantno mlijeko za tijelo. Ovaj proizvod bogato hrani kožu tijela te pruža kvalitetnu njegu u svim njezinim slojevima, a što je vrlo važno primijeniti nakon izlaganja kože suncu. Za postizanje optimalne hidratacije ovaj proizvod je poželjno nanijeti nakon tuširanja, dok je koža još vlažna!

Moramo priznati da priprema za nadolazeće ljetne mjesece nikada nije izgledala zabavnije, a 'must have' proizvode koji skincare rutinu pretvaraju u pravi wellness trenutak potražite u nastavku!

Love Beauty & Planet Bountiful Moisture hidratantni gel za tuširanje

 

Love Beauty & Planet Delicious Glow losion za tijelo

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.06.2021. u 11:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p