KOŽA

Omiljeni proizvodi s vitaminom C koje ovog ljeta ne preskačemo u svojoj rutini!

Dva nova seruma koja upravo stižu na police sadrže najstabilniji derivat vitamina C, a dolaze iz laboratorija domaćeg brenda!

Vitamin C jedan je od najuzbudljivijih sastojaka koje možete nanijeti na kožu. Djeluje antioksidativno, sprječava prekomjernu proizvodnju melanina, pospješuje sintezu kolagena pa je koža čvršća i elastičnija te daje zdravi sjaj kože kojemu u konačnici većina nas i teži. Jedna o njegovih najvažnijih uloga u njezi kože definitivno je neutralizacija štetnih slobodnih radikala koje sunce oslobađa u koži. Zato je uz kremu sa zaštitnim faktorom, u jutarnjoj beauty rutini poželjno upotrebljavati i pripravke s vitaminom C.

A upravo ovo doba godine, sredina ljeta koja sa sobom nosi i visoke temperature i visoki UV indeks, idealno je za predstavljanje dva nova proizvoda koja ćete poželjeti odmah uvrstiti u svoju svakodnevnu beauty rutinu: Olival Professional Vitaminski serum C+ i Olival Professional Vitaminska emulzija C+. Formulatori ova dva nova proizvoda otišli su i korak dalje te i serum i emulzija sadrže etiliranu askorbinsku kiselinu koja je jedan od najstabilnijih oblika vitamina C.Što je etilirana askorbinska kiselina?

Riječ je o jednom od najstabilnijih derivata vitamina C uopće. Donosi sve benefite klasične askorbinske kiseline, a ujedno pogoduje i osjetljivijim tipovima kože. Ima značajno povećanu stabilnost, ali i bolju raspoloživost i dugotrajniju učinkovitost. Etilirana askorbinska kiselina pruža protuupalni učinak, djeluje antioksidativno, pomaže umanjiti djelovanje vanjskih čimbenika na kožu te prevenira sintezu melanina u koži čime sprječava nastanak i jačanje vidljivosti hiperpigmentacijskih mrlja što je u posljednje vrijeme postao jedan od najučestalijih kožnih problema protiv kojeg se borimo prije svega redovitim korištenjem proizvoda za zaštitu od sunca.

Kako djeluju novi proizvodi?

Vitaminski serum C+ nasljednik je omiljenog Vitaminskog seruma C iz iste kolekcije, a osmišljen je i formuliran s inovativnim aktivnim sastojcima i prema najnovijim istraživanjima i trendovima. Novi Vitaminski serum C+ koncentrirani je serum s 10% etilirane askorbinske kiseline, dobro poznatom feruličnom kiselinom i vitaminom E. Sadrži i ektoin i hijaluronsku kiselinu koji njeguju i hidriraju kožu te trokserutin koji pomaže u apsorpciji vitamina C i umiruje osjetljivu kožu. Ova snažna formulacija s potentnim sastojcima djeluje protiv hiperpigmentacija i mrlja, pruža antioksidativni učinak i vraća sjaj sivoj i umornoj koži. Serum je lagane je i prozirne teksture koja dubinski vlaži kožu te je pogodan za sve tipove kože, naročito mješovitu do masnu i dehidriranu, kao i za sve one koji vole proizvode na bazi hijaluronske kiseline.Vitaminska emulzija C+ je koncentrirana serumska emulzija mliječne teksture. I nju odlikuje 10% etilirane askorbinske kiseline, a od seruma C+ razlikuje je camu camu ekstrakt i kompleks ceramida koji doprinose hranjivosti i djelovanju protiv bora.

Camu camu je dobro poznat u prehrani, a kada je njega kože u pitanju riječ je o izuzetno potentnom sastojku koji pomaže ublažiti učinak stresa, posebice mrlje, bore, sitne linije i općenito umoran, beživotan izgled tena. Ima i snažan učinak na jačanje sinteze kolagena i regeneraciju kože, čime utječe na čvrstoću, elastičnost, tonus i sjaj. Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije, ali kremaste serumske emulzije bez hijaluronske kiseline.Kada i kako ih koristiti?

Iako se mogu koristiti ujutro ili uvečer, preporuka je ipak koristiti ih ujutro, prije kreme sa zaštitnim faktorom budući da sam vitamin C, a naročito u kombinaciji s feruličnom kiselinom i vitaminom E, djeluje izuzetno antioksidativno i fotoprotektivno. Želite li imati lijepu, zdravu kožu? Ako je tako, proizvode s vitaminom C morate imati u svojoj rutini njege kože, a s ova dva proizvoda dobit ćete sigurne i stabilne serume, izuzetne formulacije i sastojaka koji u sinergiji rezultiraju zdravom i sjajnom kožom.

Proizvodi su dostupni u drogerijama i na web shopu, a više o proizvodima možete saznati na FB i IG profilima!

Olival Professional Vitaminska emulzija C+, Olival Professional Vitaminski serum C+

Foto: PR, Instagram
Objavljeno: 27.07.2022. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p