KOŽA

Otkrijte genijalan proizvod zahvaljujući kojem koža postiže svjež, zdrav i sjajan izgled!

Proizvod koji će obogatiti vašu svakodnevnu njegu kože lica!

Budući da smo odnedavno i službeno zakoračili u pravu jesen, početak nove sezone donosi brojne promjene koje se ne tiču samo naše garderobe. Promjene su itekako vidljive i na kozmetičkoj polici, budući da se potrebe kože mijenjaju dolaskom nešto nižih temperatura, stoga je pravo vrijeme da svoju rutinu njege kože lica učinite nešto bogatijom i kvalitetnijom!

Kada je njega kože lica u pitanju, ono što bi svi zapravo željeli jest da postoji taj jedan magičan proizvod koji može u tren oka zadovoljiti sve potrebe naše kože te ju zaštititi od svih vremenskih neprilika kojima ju svakodnevno izlažemo. No, realnost je ipak mrvicu drugačija, pa je tako za njegovan izgled kože koja 'puca' od zdravlja potrebna pomno osmišljena rutina koju čine kvalitetni proizvodi. Iako nam se ponekad čini da su naše kozmetičke police prepune raznih proizvoda, od kojih neke i ne smatramo baš toliko važnima u rutini, postoje pojedini proizvodi koji nisu toliko razvikani, a zapravo su pravo otkriće u njezi kože lica!

Tako sam sigurna da ste do sada čuli za esencije, proizvode o kojima se uvelike počelo govoriti dolaskom korejske beauty rutine na zapadno tržište, a riječ je o formulacijama koje su najsličnije serumima te služe koži kao prava 'čaša vode' za lice. Da bi koža bila zdrava i njegovana, vrlo je važno zadržati njezinu hidrataciju, a što je ujedno i najveći izazov skincare rutine, pogotovo u jesen kada je koža izložena niskim temperaturama, vjetru i suhom zraku u grijanim prostorijama. Kako bi ipak zadržala optimalnu razinu hidratacije, ali i kako bi pospješili djelovanje ostalih proizvoda koje nanosite na kožu, nije naodmet uvrstiti u njegu esenciju koja će kao takva transformirati njezin izgled!Jedan od omiljenijih brendova, Kiehl's, nedavno je u svoju ponudu uvrstio novitet koji zaslužuje baš svaku pažnju. Riječ je o Ferulic Brew esenciji za lice s ferulinskom kiselinom, a čija se hranjiva formula postigla pomalo neobičnim procesom - fermentacijom. Iako nas ovaj pojam najčešće asocira na pripremu zimnice, on itekako ima svoju ulogu i u beauty industriji jer se fermentacijom biljnih ekstrakata povećava njihova moć njege, pa tako govorimo o proizvodu koji je prepun vitamina, antioksidansa i kiselina. Upravo zato me jako zanimalo njegovo ponašanje na koži, kao i isplati li se uopće uvrstiti ovakav tip proizvoda u već poprilično kompliciranu skincare rutinu?Kiehl's Ferulic Brew esenciju nanosila sam na očišćenu kožu lica, nakon tonika te sam ju lagano utapkavala na lice vlažnom blazinicom kako bi postigla što veću hidratiziranost.
Ono što me prvo privuklo kod ovog proizvoda jest njegov prekrasan, umirujući miris koji zapravo najviše asocira na kakav biljni čaj. Nadalje, budući da je ovaj proizvod nastao fermentacijom proklijalih sjemenki uljane repice te sadrži skvalan, tekstura je vrlo tekuća, ali se u dodiru s kožom pretvara u ulje. Skvalan je zapravo vrlo česti Kiehl'sov sastojak, a njegova funkcija je da hidratizira kožu te pruža osjećaj mekoće i podatnosti. Pored ovog sastojka, važno je napomenuti da se u formuli nalaze i dvije vrlo vrijedne kiseline, kao što su ferulinska i mliječna, a koje pomažu u obrani kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima te smanjuju fine linije i izgled neujednačene ili hrapave teksture kože.

Nakon nanošenja Kiehl’sove Ferulic Brew esencije odmah se može primijetiti svjež, umiren i zdrav izgled kože lica, dok kontinuiranom njegom ona postaje ujednačenija, blistavija te mekša na dodir. Također, i ostatak skincare rutine dobio je puno veći smisao zahvaljujući ovoj esenciji jer sjajno priprema kožu za ostale korake u rutini, pa se tako serumi i kreme puno bolje upijaju, prodirući dublje u samu kožu.

Definitivno je riječ o proizvodu kojeg se isplati imati u svojoj kolekciji!

Foto: Doris Ostreš
Objavljeno: 14.10.2021. u 11:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p