KOŽA

Otkrijte genijalan trik zahvaljujući kojem ćete kosu prati puno rjeđe!

Trik koji će produžiti svjež izgled kose!
Koliko god uživali u prekrasno stiliziranoj kosi i njezinom svježem izgledu, toliko nam njezino pranje teško pada. Osim što je riječ o higijenskom tretmanu koji je poprilično dosadan, također nam muku zadaje i usklađivanje oprane kose s rasporedom, a sve s ciljem da obaveze ispunjavamo u svom najboljem izdanju!

Činjenica jest da svi mi imamo one dane kada bismo najradije preskočili pranje kose jer jednostavno za to nemamo vremena. Svaki tip kose zahtijeva individualan pristup njege, pa tako ovisno o samoj kosi određujemo njezin tempo pranja. Za normalnu i suhu kosu prosjek njezinog pranja iznosi jednom do dva puta tjedno, dok onu masniju treba prati nešto redovitije. Ako vaša kosa zahtijeva pranje svaki drugi dan, pravo je vrijeme da u svoju rutinu uvrstite genijalan trik koji će prorijediti njezino pranje. Osim što je potrebno koristiti šampone koji najbolje odgovaraju potrebama vaše kose, od presudne važnosti je i način na koji ih nanosite. Tako šampon prvo pomiješajte s malo vode kako biste stvorili sapunicu, a tek onda ga nanosite na kosu.

Ono što je bitno jest šamponirati kosu minimalno 5 minuta kako bi potaknuli cirkulaciju i otopili sve nečistoće s vlasišta koje nerijetko izazivaju preuranjeno mašćenje kose. Osim što ćete uživati u ovom malom wellness tretmanu nakon napornog radnog dana, također će i vaš omiljeni šampon trajati nešto duže! Također, obratite pažnju na temperaturu vode s kojom ispirete šampon. Poželjno je da voda bude mlaka, odnosno ne prevruća jer se kosa brže masti ako ju tretiramo vrućom vodom.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da su potrebne minimalne promjene rutine kako bi kosa postigla svoj svjež izgled te ga što duže i zadržala!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.11.2022. u 10:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p