KOŽA

Otkrijte genijalnu masku za ruke koja će nahraniti suhu i ispucalu kožu!

Pravo je vrijeme da se pozdravite sa suhom i ispucalom kožom!

Osim po šuškavom lišću pod nogama, učestalim kišama i mirisu kestena u gradu, jesen je poznata i po bolnom osjećaju zatezanja kože, posebno ruku koje su najčešće prve na udaru niskih temperatura i vjetra. Upravo zato je hranjiva krema neophodna u svakodnevnoj njezi kože, a u nastavku otkrijte kako iz nje izvući maksimum!

Kada govorimo o njezi kože u jesen, bez jednog proizvoda ne možemo zamisliti svakodnevnu skincare rutinu. Govorimo naravno o hranjivoj kremi za ruke, a koja se kao takva mora pronaći u baš svakoj dnevnoj torbici. Niske temperature, kao i suhi zrak u grijanim prostorijama doprinose tome da je koža ruku osjetljiva, popraćena osjećajem zatezanja, a nerijetko i bolnim peckanjem. Tako smo sigurni da su kroz vaše ruke prošle razne kreme koje i nisu baš učinile neku vidljivu i željenu promjenu, no možda nije problem u samoj kremi koliko u načinu njezinog korištenja. Kako bi iz svoje omiljene kreme izvukli maksimum, nije naodmet isprobati jedan trik u njezi ovog osjetljivog i tankog dijela kože, a za koji vam trebaju samo dvije stvari - krema i rukavice.

Ovaj beauty trik odlično će funkcionirati s njegujućim kremama koje u sebi ne sadrže isušujući alkohol, već su bogate uljima i drugim sastojcima koji će dubinski nahraniti kožu te joj pružiti zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Za početak je potrebno u debelom sloju namazati ruke te ih staviti u rukavice koje mogu, ali i ne moraju biti od lateksa. Bitno je da ruke budu na toplini, pa može poslužiti i neki drugi prianjajući materijal, poput folije. Ovu masku ostavite da djeluje oko pola sata, a zatim nakon što skinete rukavice i foliju, umasirajte ostatak kreme u kožu. Rezultat je obnovljena koža meka na dodir!

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.11.2021. u 11:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p