KOŽA

Otkrijte kako poboljšati rast obrva i postići 'fluffy look'

Nastavlja se popularnost gustih obrva
View this post on Instagram

A post shared by Jess Hunt (@jesshunt2)

Dani prečestog čupanja obrva pincetom i proučavanja svake dlačice koja se pojavi na gotovo na dnevnoj bazi već su stvar prošlosti. Era tankih previše počupanih obrva odavno je prošla, a trend prirodno 'čupavih', debljih i čak pomalo neurednih obrva već je godinama vrlo popularan. Od njegova dolaska, uspio se zadržati unatoč konstantnim promjenama trendova te je nadjačao trend tankih obrva 90-ih i 2000-tih godina.

 
Tada nije bilo društvenih mreža pa su celebrityji bili glavni izvor trendova i influenceri svog doba. Gledajući MTV pratile su se američke zvijezde poput Britney Spears koje su nedvojbeno imale svjetski utjecaj. Uz modne trendove, američke zvijezde postavljale su trendove i u beauty svijetu, a jedan od njih su i tanke obrve. One su obilježile mnoštvo lookova, ali posljednjih godina zamijenile su ih deblje obrve za kojima svi žude. 

 

 
Za one koji su svoje obrve godinama stanjivali, trend "fluffy" obrva predstavlja popriličan izazov jer nije lako promijeniti oblik i izgled samo rastom dlačica. Zbog toga se često poseže za metodama poput puder obrva, iscrtavanja kanom ili trajnom šminkom. Ako ipak želite probati progustiti vlastite obrve bez kozmetičkih (polu)trajnih tehnika, vrijedi pokušati sa serumima za rast obrva. Takvi serumi sadrže sastojke koji njeguju dlačice i prema tvrdnjama proizvođača mogu poticati njihov rast, a u nastavku pročitajte koji su najpopularniji. 


The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum, Manuela Picard Lash & Brow Serum

 

Benefit Cosmetics Hubba Brow Eyebrow Serum serum za volumen obrva, RevitaLash RevitaBrow Advanced

Za one koji bi htjeli posegnuti za prirodnijom verzijom od seruma za rast obrva, prilično popularna metoda je primjenjivanje ricinusovog ulja na obrve. Ricinusovo ulje lako je dostupan proizvod koji se može pronaći u drogerijama, a često je i pristupačne cijene. 

Ricinus ulje za kosu, trepavice i obrve, OleoTherapy - ulje ricinusa

Foto: Instagram, The Ordinary, Manuela Picard, Benefit Cosmetics, RevitaLash, Olival, OleoTherapy
Objavljeno: 25.01.2024. u 11:27
Tagovi: njega, obrve, beauty

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p