KOŽA

Otkrijte masku za lice koja toliko sjajno hidratizira kožu da može zamijeniti baš svaku kremu

Proizvod koji vraća prekrasan i zdrav izgled koži lica!

Koliko god obožavali beauty svijet, a što se može primijetiti i po našim kozmetičkim policama na kojima gotovo da više i nema mjesta za nove proizvode, toliko je on prepun izazova i zamki na koje se nerijetko spotaknemo, što rezultira kožom koja i ne postiže baš svoje najbolje izdanje. Jedan od najvećih izazova zasigurno je zadržavanje optimalne razine hidratacije, a s čime se suočavaju baš svi tipovi kože te je riječ o najčešćem razlogu brojnih nepravilnosti koje se kao takve manifestiraju na samom licu!

Iako o hidrataciji najviše pričamo za vrijeme niskih temperatura, kada bi teksture proizvoda koje koristimo trebale biti nešto bogatije zbog hladnoće, vjetra i suhog zraka u grijanim prostorijama, zapravo je riječ o potrebi kože koja je konstantna pa tako i u toplim danima koji su pred nama. Izlaganje kože suncu, nedovoljan unos tekućine, genetske predispozicije, kao i drugi faktori poput modernog načina života i okolišnih čimbenika, uvelike doprinose njezinom dehidriranom izgledu.

S druge strane jedna od najčešćih zabluda je ta da je dehidracija problem s kojim se isključivo suočava suhi tip kože ili pak da je riječ o sinonimima, a što je u potpunosti pogrešno. Suha koža zapravo opisuje njezin tip, dok je dehidriranost stanje s kojim se suočavaju baš svi tipovi kože, pa tako i ona masna može zahtijevati bogatu hidrataciju. Ono što zapravo nedostaje suhoj koži su masnoće jer je riječ o tipu koji proizvodi manje sebuma u odnosu na normalnu kožu, a što je jasan pokazatelj da koži nedostaju lipidi potrebni za zadržavanje vlage te izradu snažne hidrolipidne barijere koja će kožu štititi od štetnih okolinskih čimbenika.Upravo zato je važno u svoju svakodnevnu rutinu njege kože lica uključiti proizvod koji odolijeva svim navedenim izazovima te uspješno zadržava vlagu baš svakog tipa kože, a jedan takav proizvod nedavno je predstavila i omiljena Dermalogica. Riječ je o Melting Moisture maski za lice, koja je pak puno više od maske koju bi eventualno nanijeli jednom do dva puta tjedno kao nadogradnju svoje rutine. Ovaj proizvod toliko bogato hidratizira kožu, istovremeno ju štiteći od štetnih vanjskih utjecaja, da ćete ga poželjeti uvrstiti u svoju svakodnevnu skincare rutinu. Tako ovaj sjajan proizvod vrlo lako može nadomjestiti vašu standardnu noćnu kremu ili ulje čime ćete barem malo rasteretiti svoju kozmetičku policu!

Njegova tajna zapravo leži u MeltingPoint Complexu koji obnavlja lipidnu barijeru kože, a neki od sastojaka su shea maslac, maslac sjemenki manga, estere maslinovog ulja i jojobe, vosak iz cvijeta mimoze i sjemenki suncokreta. Riječ je o sastojcima koji savršeno hrane i rehidriraju kožu te su nekomedogeni, pa možete biti sigurni da neće napraviti nered na licu. Melting Moisture maska dubinski njeguje i hrani suhu i umornu kožu te pomaže vratiti onaj zdravi sjaj koji toliko volimo vidjeti na svom licu, no kako zapravo funkcionira ovaj proizvod? U doticaju s toplinom kože, ova maska pretvara se iz bogatog melema u njegujuće ulje prodirući tako duboko u kožu i pružajući joj intenzivnu hidrataciju.

Kao i svi Dermalogica proizvodi, tako je i ovaj kreiran da jednim potiskom aplicirate dovoljno proizvoda, pa je tako količina zrna graška sasvim dovoljna za cijelo lice i područje vrata i dekoltea. Nadalje, masku nije potrebno isprati, a eventualni višak možete ukloniti papirnatim rupčićem, no naš je savjet da višak ipak iskoristite za njegu ostatka tijela, kao što su pete, laktovi ili kutikule noktiju te tako ovaj ritual njege pretvorite u pravi mali wellness spa koji će vas sigurno maksimalno opustiti nakon napornog radnog dana.

Iz svega navedenog možemo zaključiti kako je riječ o sjajnom proizvodu kojeg se definitivno isplati imati nadohvat ruke!

Foto: Dermalogica
Objavljeno: 26.04.2021. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p