KOŽA

Otkrijte sjajan trik koji će vam pokazali koliko je zaštitnog faktora potrebno nanijeti na lice

Njega koju baš nikada ne preskačemo!

Iznenadni dolazak nešto toplijeg vremena pomalo nas je uhvatio nespremnima, stoga je potrebno napraviti ključne izmjene unutar kozmetičke torbice. Ove promjene najviše su vezane uz prilagodbu kože na sve veću izloženost sunčevim zrakama, pa je o skincare rutini nemoguće govoriti, a da se ne dotaknemo krema sa zaštitnim faktorom.

Ni sami nismo sigurni koliko puta smo do sada pisali o važnosti korištenja krema sa zaštitnim faktorom tijekom zime, no iz nekog razloga njihova popularnost plane dolaskom nešto toplijih dana. Zaštita od štetnih sunčevih zraka nužna je tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme nešto toplijih mjeseci, stoga je riječ o proizvodu koji se baš uvijek treba pronaći nadohvat ruke. Kako stara poslovica kaže da je puno bolje spriječiti, nego liječiti, pravovremeno i redovito korištenje krema sa SPF faktorom odgodit će pojavu prvih znakova starenja te štiti kožu od raznih oštećenja, a koja mogu biti i zloćudna.

S druge strane, često pitanje koje se nameće kada je korištenje krema za zaštitnim faktorom u pitanju jest koliko proizvoda je zapravo dovoljno da bi zaštitili svoju kožu? Na Tik Toku, koji se nametnuo kao prava riznica korisnih beauty trikova, veliku pažnju dobio je video u kojem se na jednostavan način objašnjava koliko je kreme sa zaštitnim faktorom potrebno nanijeti na kožu, a da smo sigurni kako smo ju u potpunosti zaštitili. Odgovor je zapravo vrlo jednostavan; klasičnu kremu sa SPF-om nanesite duž tri prsta na ruci. Možda vam na prvi pogled izgleda kao previše proizvoda, no kada uzmemo u obzir da ovdje ne govorimo samo o zaštiti kože lica, već ušiju i područje vrata, koje nerijetko prvo odaje naše prave godine, onda možemo zaključiti kako je ova procjena sasvim realna.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.02.2021. u 15:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p