KOŽA

Otkrijte zašto kokosovo ulje i nije baš najbolji izbor u vašoj skincare rutini!

Ljetna rutina koja može napraviti poprilično velike nerede na koži lica!

Dolaskom ljeta uglavnom gledamo kako da što više pojednostavimo svoju skincare rutinu, a da ona bude jednako učinkovita kao da smo satima stajali ispred zrcala. Već nekoliko sezona u ovom periodu plane prodaja kokosovog ulja ili maslaca, kao brzo i učinkovito rješenje koje može zamijeniti dugačku skincare rutinu i hrpu proizvoda za njegu kože lica, no koliko su sastojci ovog proizvoda zapravo dobri za zdravlje naše kože?

Sigurni smo kako ste primijetili da ljetni dani uglavnom proteknu u znaku kokosa, odnosno njegovog ulja, o čijim blagodatima možemo čuti na svakom koraku. Mnoge žene ga koriste u svojoj beauty rutini za gotovo sve, od njege kose, kože, pa do tretiranja kože lica, pa tako u jednoj teglici imate sve što vam je potrebno za njegu čitavog tijela. Tretiranje kose ovim proizvodom nije naodmet budući da je kokos namirnica bogata vrijednim masnim kiselinama koje mogu vratiti kosu u život i eventualno odgoditi njezino šišanje, no ista priča ne vrijedi baš kada je zdravlje kože lica u pitanju.

Kokosovo ulje često se zna preporučiti za njegu kože kojoj je potrebna hidratacija, ali i kao sjajan čistač lica koji neće biti prema koži preagresivan ili ju isušiti, no ono što je kod ovog ulja problematično jest njegova gustoća zbog koje se zadržava na koži te kao takvo ne ulazi duboko u same pore. Upravo zato ne možemo govoriti o njegovom hidratizirajućem učinku, a ako je riječ o zaista suhoj koži, može se postići i suprotan efekt te ju dodatno i isušiti.

Također zbog svojih komedogenih sastojaka ovo ulje predstavlja potencijali problem za osjetljivu kožu lica, pa budući da se zadržava na površinskom sloju kože, vrlo lako može začepiti pore te tako stvoriti nerede poput prištića, akni, mitesera isl. Ako želite uvrstiti ulja u svoju skincare rutinu, neka vaš odabir budu nešto lakša ulja koja će predstavljati završni korak skincare rutine te koja ćete prije nanošenja na lice dobro ugrijati u dlanovima kako bi ih koža uspješno i upila!

Objavljeno: 16.06.2020. u 12:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p