KOŽA

Ovaj sprej za tijelo iz drogerije mnoge podsjeća na popularni 'niche' parfem Baccarat Rouge 540

Pristupačnija verzija popularnog parfema
"Niche" parfemi popularniji su nego ikada, sve se češće događa da ih ljubitelji parfema odabiru zbog njihova posebnog i uprečatljivog mirisa. Pristup formulacijama, sastojcima i notama nišnih parfema drugačiji je od stvaranja mainstream mirisa koji su većinom stvarni za široko tržište.

Ponekad se dogodi da neki "niche" parfem postane toliko popularan da se "zaluđenost "za njim prelije s vrlo specifičnih kupaca na šire mase ljudi. Tako se, primjerice, dogodilo s Baccarat Rouge 540 parfemom poznate francuskog brenda Maison Francis Kurkdjian. Njihov parfumer Francis Kurkdjian započeoo je svoju karijeru stvarajući parfeme za poznatog dizajnera Jean Paul Gaultier-a, zatim je stvorio svoj brend, a njegove mirisne kreacije prava su umjetnost. 

 

 
S obzirom na kompleksnost stvaranja "niche" mirisa, njihove cijene često su vrlo visoke, a mnogima i neopravdane. Kako to biva i u modnom svijetu, pristupačniji brendovi stoga stvaraju svoje manje skupe proizvode po uzoru na one skuplje, poput Baccarat Rouge 540. Zato često na policama drogerija ili trgovina poput Zare možemo pronaći parfeme koji su gotovo isti kao nišni mirisi.

Nedavno se pojavila Balea losion i maglica kolekcije Glamorous Moments za tijelo koja navodno podsjeća na Baccarat Rouge 540. Na društvenim mrežama već su se pojavili komentari na Balea alternativu, tako je jedna korisnica na Instagramu izjavila, "Sprej je stvarno dobar, ali losion za tijelo nije tako dobar". Neki su također izrazili svoje nezadovoljstvo prvenstveno Baccaratom, a onda i Balea sprejem, "Baccarat Rouge već miriše na stare zavjese.. Ne želim znati na što onda miriše Balea". Losion i maglica trenutno su dostupni samo na njemačkom DM web dućanu, a nadamo se da će se uskoro moći isprobati i u Hrvatskoj. 

Balea Glamorous Moments losion (1,45€), Balea Glamorous Moments mirisna maglica (1,45€)

Foto: Instagram, Balea
Objavljeno: 07.02.2024. u 09:22
Tagovi: mirisi, beauty

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p