KOŽA

Ovaj tekst o njezi kože lica napisala je - umjetna inteligencija!

Kako trebaju izgledati koraci njege kože lica prema umjetnoj inteligenciji?
Moramo priznati da ni sami ne znamo koliko tekstova smo do sada napisali o njezi kože i samom svijetu kozmetike koji se nekako uvijek nalazi u fokusu našeg interesa. Bilo da je riječ o posljednjim trendovima, kozmetici koja je tek nedavno stigla na tržite ili pak o učinkovitim skincare trikovima, tu smo da isporučimo upravo takav sadržaj. No, što kada bi skincare trikovi dolazili iz 'pera' umjetne inteligencije?

Sve češće se u novinarskom, ali i u drugim zanimanjima koristi umjetna inteligencija (ChatGPT), a čije funkcioniranje smo odlučili i sami testirati. Što je zapravo ChatGPT? Riječ je o prototipu robota za brbljanje koji se bazira na umjetnoj inteligenciji, a koji u svega nekoliko klikova može isporučiti detaljan tekst koji djeluje kao da ga je napisao upravo čovjek. Iza ove inovacije stoji istraživačka zaklada OpenAl koju je krajem 2015. godine pokrenuo Elon Musk skupa s investitorima iz Silicijske doline. Njezino funkcioniranje poprilično je jednostavno, a gdje se pomoću umjetne inteligencije može doći do potrebnih informacija, ali i gotovo pa cijelih napisanih tekstova. Najčešće je riječ o odgovoru na pitanja koja traže dodatna pojašnjenja te je sjajna alternativa Googleu i njegovoj tražilici jer u vrlo kratkom vremenu možete dobiti odgovore i na kompleksna pitanja.

Ovaj pametan sustav odlučili smo i sami isprobati i to u okviru beauty kategorije gdje smo postavili jedno od najklasičnijih pitanja, a to je kako treba izgledati općenita skincare rutina. U nastavku pogledajte što nam je to savjetovala - umjetna inteligencija!

Ovo su osnovni koraci za rutinu njege kože:

1. Čišćenje lica: Ujutro i navečer očistite lice čistačem lica koji je prikladan za vaš tip kože. Ovo će ukloniti nečistoće, mrtve stanice kože i višak ulja.

2. Toniranje: Tonik za lice pomaže uravnotežiti pH vrijednost vaše kože i pripremiti ju za sljedeće korake njege kože.

3. Serum: Serumi su visoko koncentrirani proizvodi koji pružaju dodatnu njegu koži. Koristite serum koji je prikladan za vaš tip kože i koji se bori protiv problema koje želite riješiti.

4. Krema za oči: Ova krema posebno je formulirana za područje oko očiju i pomaže u smanjenju tamnih krugova, oteklina i finih linija.

5. Hidratizacija: Koristite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože kako bi vaša koža ostala hidratizirana i meka.

6. Zaštita od sunca: Koristite kremu za sunčanje kako biste zaštitili kožu od UV zraka i spriječili daljnju oštećenja kože.

Napomena: Važno je prilagoditi rutinu njege kože vašem tipu kože i individualnim potrebama. Uvijek provjerite s dermatologom ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti oko njege kože.

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.03.2023. u 16:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p