KOŽA

Parfem koji je toliko moćan da mu ni 'bivši' ne mogu odoljeti

Miris koji je postao viralan fenomen i zaludio društvene mreže

Dosad smo navikle na kojekakve viralne fenomene, ali jedan je ovih dana uspio istovremno zaludjeti beauty svijet i društvene mreže. Naime, radi se o parfemu koji je na jednog muškarca ostavio takav utisak da se odlučio javiti svojoj bivšoj djevojci, a kad smo otkrili o kojem je parfemu riječ, bilo nam je jasno i zašto..

„Iako sam ti rekao da nisam spreman za novu vezu, malo nakon tebe upoznao sam novu djevojku i mislim da je ona moja sudbina. No, uskoro joj se bliži rođendan i poklonio bih joj onaj parfem što si ti uvijek nosila. Sjećam se da je mirisao fantastično! Kako se zove?“ Upravo je ovo poruka koja je postala viralna na društvenim mrežama Twitter i TikTok iz nekoliko očiglednih razloga. Djevojka koja ju je podijelila zamolila je svoje pratitelje za prijedlog kako odgovoriti i podijelila društvenu zajednicu na one kojima je ovakva poruka neprihvatljiva i na one koji su uvjereni kako je ovo samo još jedan maštovit način kako bivše ljubavi postaju dio naše sadašnjosti. No, ono što je mnoge najviše zaintrigiralo – o kojem se parfemu radi?Jasno je da mora biti poseban ako ste u stanju pogaziti ponos i javiti se bivšima samo da biste otkrili ime istog. Povrh svega, toliko je dobar da nemate ništa protiv da taj isti parfem nosi i vaša nova „sudbonosna“ ljubav. I, o kojem je mirisu riječ? Amyris Femme by Maison Francis Kurkdjian.

Profesionalni nosevi ga opisuju kao „miris neopisive ljepote. Poput Homerove Helene od Troje“. Za sve zaljubljenike u parfeme, ime Francis Kurkdjian jedno je od kultnih. Naime, ovaj Francuz armenskih korijena postao je svjetski poznat kad je 1995. kreirao muški miris za Jean Paula Gaultiera imena „Le Male“. Taj parfem u kratkom je roku postao jedan od najprodavanijih parfema diljem svijeta, a Kurkdjian je nakon toga kreirao mirise za brojne druge brendove poput Burberry, Nina Ricci, Narciso Rodriguey i Elizabeth Arden. Ipak, ono po čemu je danas najpoznatiji je luksuzna parfermska kuća koja nosi njegovo ime – Maison Francis Kukdjian. Iza nje stoji više od 15 parfemskih kolekcija i nekoliko prestižnih nagrada te horda poznatih osoba i obožavatelja koji jednom kad imaju priliku pomirisati njegove kreakcije, postaju hodajuće mirišljave reklame koje će ponosno otkriti ime parfema ili ga pak lukavo sakriti kako bi sebično uživale u dobivenoj pažnji.


Amyris Femme by Maison Francis Kurkdjian

Tako je i s Amyris Femme mirisom koji je, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama ali i vrsnim kritičarima, zaista tako dobar da će vam se javiti bivši, zaustavit će vas slučajni prolaznici na ulici, ostavit ćete utisak na sve oko sebe... Miris parfema je lagan, prozračan i nevjerojatno senzualan. Svaki parfem liči na kakvu simfoniju – on se sastoji od tri razine nota koje komplementiraju jedna drugoj. Gornja nota Amyris Femme parfema je jamajkanski amyris odnosno tropsko zimzeleno drvo čiji miris podsjeća na sandalovinu i cedrovinu. Ova drvenasta nota sjajno se spaja s citrusnim notama kalifornijske naranče te irisa i haitijskog vetivera, visoke travke koja je posebna po bogatom mirisu. Ova kombinacija čini ovaj parfem izrazito aromatičnim i nevjerojatno ženstvenim. Rekli bi i totalno seksi, u najdecentnijoj i totalno očaravajućoj formi.

Stoga, treba li vam ovaj parfem u životu? Samo ako ste se pronašli u njegovom opisu ili jednostavno želite bivšem pomrsiti planove. Zapravo, uz ovakav parfem fatalna ljubav, dvije ili tri su u budućnosti neizbježne...

Foto: Twitter, Maison Francis Kurkdjian, Instagram
Objavljeno: 30.07.2021. u 12:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p