KOŽA

Piling za tijelo: beauty navika koju ne smijete preskakati

Odlični proizvodi koji neće razočarati!

Baš kao što smo to činili s pripremanjem kože za visoke temperature, s jednakom pažnjom treba pristupiti i onim niskim koje nas vrlo uskoro očekuju. Naime, u hladnijim mjesecima koža je sklona isušivanju, pucanju ili čak perutanju, stoga je potrebno u beauty naviku uvesti rutinu koja će spriječiti sve neugodne pojave te vašu kožu činiti glatkom i podatnom.

Možemo se složiti da kada govorimo o njezi kože najčešće mislimo na kožu lica, no koža prekriva naše cijelo tijelo te u brigu treba biti uključen baš svaki segment. U narednim mjesecima vrijeme ćemo najviše provoditi u zagrijanim prostorima koji i nisu najbolji uvjeti za kožu, stoga je potrebno ozbiljno shvatiti potrebu za temeljitom hidratizacijom. Pilinzi za tijelo su proizvodi koji uklanjaju mrtve stanice s kože, čine ju glatkom, podatnom i mekanom te ono najvažnije održavaju prirodnu hidratizaciju i vlažnost.

Biotherm Bath Therapy, @oljaryz, Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin

Tako uz omiljeno ulje i losion za tuširanje, otprilike dva puta tjedno potrebno je odraditi i piling, ali naravno ovisno o vašoj koži, broj ponavljanja može biti i rjeđi, odnosno jednom tjedno. Govorimo li o vrstama pilinga, preporučuju se oni na biljnoj bazi koji su blagi i neagresivni, a opet vrlo učinkoviti i blagotvorni. Piling za tijelo možete kupiti u svim drogerijama, ali i napraviti sami, a pilinzi iz kućne radinosti najčešće su bazirani na medu, soli ili šećeru te pokojim hranivim sastojkom po želji. Ono što predlažemo je da zavirite u ponudu pilinga na policama specijaliziranih trgovina te nabavite nježan i djelotvoran proizvod koji će vašu kožu tijela čuvati i njegovati.

Frank Body Original Coffee Scrub, Kiehl’s Gently Exfoliating Body Scrub

Olival Piling krema za tijelom s uljem smilja, @elaisaya

L’Occitane Amande, Dove Pomegranate seeds & shea butter

Objavljeno: 15.11.2019. u 09:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p