KOŽA

Čarobni vazelin: Dodajte mu ovaj sastojak za efekt punijih usana bez filera

Otkrivamo jednostavan trik 
Punije usne za mnoge predstavljaju standard ljepote, a želja za većim usnama traje još kada je Kylie Jenner 2015. godine objavila fotografije s popunjenim usnama. To je ujedno bio i početak trenda koji se zadržao sve do danas. Ubrzo nakon društvenim mrežama se proširio i trend upitne sigurnosti, nazvan "Kylie Jenner Lip Challenge" u kojem su osobe stavljale malu čašicu na usne i usisavale zrak ustima kako bi stvorile vakuum. Posljedice tog trenda bile su natečenost lica i modrice stoga je rizik bio puno veći od prednosti koje donosi ta metoda. 

Ljudi su ubrzo shvatili da dobrobiti tog izazova nisu baš neke, ali je to bilo plodno tlo za proširivanje trenda filera u usnama. Kako mnogi recenziraju, stavljanje filera navodno je polutrajno rješenje, a za ovaj zahvat potrebno je posjetiti certificirane stručnjake ili dermatologe. Također, cijena filera nije mala pa tako nisu ni dostupni široj javnosti. Na takav zahvat nije se lako odlučiti pogotovo zbog loših iskustava korisnika koja su dostupna po cijelom internetu, primjerice loše napravljene usne te migracija filera na ostale dijelove lica.

Nedavno se na TikToku proširio neinvazivni trend koji navodno daje puniji izgleda lica, a svakako je sigurniji od "Kylie Jenner Lip Challenge" i dostupniji od filera za usne. Naime, TikTokerica Alice G preporučuje korištenje seruma s hijaluronskom kiselinom koji se na kraju "zaključa" s vazelinom. Takva kombinacija hidratizira usne i zadržava vlagu stoga one mogu izgledati više "plumpy".

 

@alicegabrii Did you know about this hack? #skincare #skincareroutine #skintok #skintips #biggerlips ♬ yummy x righteous - LOLA ⭑
 
U komentarima videa korisnici dijele svoje oduševljenje ovom metodom "Radim ovo već skoro dva mjeseca i vidim da su mi usne veće, ne jako jer ne koristim filere, ali iskreno mislim da radi". Ako se hijaluronska kiselina ne koristi ispravno, može izazvati suprotan efekt, tako jedna korisnica TikToka navodi "Učinilo mi je usne toliko suhima od kad sam počela ovo koristiti, ne znam zašto", na što su joj više korisnika odgovorilo da je potrebno stavljati hijaluronsku kiselinu na vlažnu kožu kako bi bolje djelovala. 

 


Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 30.01.2024. u 14:56
Tagovi: beauty, usne

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p