KOŽA

Primjenjujete li metodu dvostrukog čišćenja lica? S ovim genijalnim proizvodima ćete ju lakše primjenjivati!

Za besprijekoran izgled kože lica!

Svi želimo zdrav i njegovan izgled kože lica, no složit ćemo se kako je isti poprilično izazovno postići. Koliko god da su naše kozmetičke police pune genijalnih proizvoda, to zapravo ne igra veliku ulogu ako prvi korak njege ne odradimo kako treba, a govorimo naravno o čišćenju lica!

Tko bi rekao da naizgled tako jednostavan korak, kojeg svrstavamo pod osobnu higijenu, zapravo može biti toliko kompliciran? Skinuti nečistoće s lica prava je znanost, budući da i onda kada mislimo kako smo baš sve skinuli, negdje u njezinim porama kriju se još neki tragovi od šminke, znoja ili prljavštine, a koji će se u narednim danima pokazati u obliku neželjenog prištića. Upravo zato metoda dvostrukog čišćenja lica nešto je što svakako zaslužuje baš svaku vašu pažnju. Ova tehnika čišćenja kože obuhvaća dva koraka; čišćenje lica sredstvom na bazi ulja, a potom čistačem na bazi vode ili surfaktanta. Razlog za to je poprilično jednostavan, a to je da uljni čistač razgrađuje čestice koje se otapaju u ulju, kao što su make up ili sebum, a što se teško može postići nekim drugim čistačem koji nije na bazi ulja.

Drugi korak rutine zadužen je za uklanjanje čestica na bazi vode, poput mrtvih stanica kože, bakterija, znoja, a za to se koriste čistači na bazi vode. Ova metoda najbolji je način da budete sigurni da ste temeljito očistili svoju kožu lica te da slobodno možete nastaviti dalje sa standardnom skincare rutinom koja će tek na savršeno čistoj koži imati efekt!

U nastavku smo izdvojili nekoliko genijalnih proizvoda za dvostruko čišćenje lica koji itekako čine razliku!

Olival Mikroemulzija za prvi korak čišćenja lica, Olival Amino gel za drugi korak čišćenja lica

Skintegra Atomic mikroemulzijski čistač za lice, Skintegra Amphibian nježni gel za čišćenje lica

Dermalogica PreCleanse Balm, Dermalogica Breakout Clearing Foaming Wash

Foto: Instagram, Drmalogica, Skintegra, Olival
Objavljeno: 22.09.2022. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p