KOŽA

Proizvodi za njegu kože koje biste trebali izbjegavati

Za što kvalitetniji i zdraviji pristup njezi kože!

Moramo priznati kako dolazak beauty noviteta na police kozmetičkih brendova zaista često dočekamo s velikom oduševljenjem. Ima nešto u testiranju novih bočica, čiji izgled i miris jednostavno zovu na isprobavanje, no u tom cijelom procesu naša koža se nerijetko pronađe u ulozi testera, s čime i nije baš toliko oduševljena, a to nam pokazuje i svojim izgledom koji često zbog eksperimentiranja zna biti narušen...

Koliko je beauty svijet bogat svjedoči činjenica kako gotovo svake minute neki novi proizvod zasjedne na police brojnih drogerija i trgovina kozmetikom, pa su tako naše shopping košarice nerijetko prepune raznovrsnim proizvodima koje jedva čekamo testirati. Da bi određeni proizvod završio na našoj polici mora ispunjavati određene zahtjeve, a to je da je njegov izgled nešto atraktivniji, pa je česti slučaj i da pojedini proizvodi preuzimaju ulogu ukrasa za dom. Također sam miris pojedinog proizvoda može biti poticaj da se pronađe u našoj skincare rutini, no svi ovi razlozi bi trebali biti samo maleni plusić kojeg ćemo upisati pojedinom brendu, no ne i nešto na temelju čega donosimo svoju odluku o njegovoj kupnji.


Ono što treba biti nit vodljiva prilikom naše kupovine proizvoda za njegu kože lica jest popis sastojaka koji se u njegovoj formuli nalaze. Osim što znanje s čime raspolažemo na svojoj koži doprinosi boljem i zdravijem izgledu, također je važno za znati da svi proizvodi koje nanosimo na kožu ulaze direktno u našu krv, što može prouzrokovati i neke neželjene pojave s protekom vremena. Proizvode koje je svakako poželjno izbjegavati su oni koji u svojim formulama imaju parabene, naftne derivate, silikonska ulja, sls, sles te propilen glikol. Tako štetne sintetičke preparate za njegu kože najbolje možete prepoznati vodeći se navedenim sastojcima, stoga proizvodi koji su što manje obrađeni te u sebi sadrže što više prirodnijeg podrijetla uvijek će biti bolji odabir!

 

Objavljeno: 12.01.2020. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p