KOŽA

Proizvodi za tamnjenje ili SPF: što prvo nanijeti na kožu?

Postignite preplanuli izgled kože na zdrav način!

Iako su vremena u kojima smo kvalitetu i duljinu godišnjeg odmora mjerili prema preplanulom ten daleko iza nas, brončani izgled kože unutar nekih 'zdravih' okvira nešto je što uvijek rado volimo vidjeti. Iz sezone u sezonu osjeća se porast svijesti o štetnom utjecaju sunčevih zraka na zdravlje same kože, no to ne znači da se moramo u potpunosti pozdraviti s izležavanjem na plaži i upijanjem sunčevih zraka, već da ovu omiljenu aktivnost radimo mrvicu pametnije!

Prepune kozmetičke police pravi su dokaz koliko se zapravo trudimo pružiti svojoj koži kvalitetnu njegu, koja da bi bila funkcionalna, treba biti prije svega kvalitetna i pravovremena. Posljednja stavka posebno dolazi do izražaja kada uzmemo u obzir činjenicu da je naša koža poprilično veliko zlopamtilo, pa nam tako svojim nepravilnostima jasno daje do znanja kada pogriješimo u njezinoj njezi. S druge strane, neke greške su malo preskupe da ih tako lako smetemo s uma, pogotovo kada govorimo o izlaganju kože direktnim sunčevim zrakama. Tijekom ljetnih mjeseci, nakon 11 sati sunce postaje iznimno snažno te dolazi do jakog grijanja dubinskih slojeva kože, zbog čega ona gubi vlažnost, a što može rezultirati akutnim i kroničnim posljedicama za zdravlje kože.

Kako biste zaštitili svoju kožu od neželjenih posljedica, poput ubrzanog starenja kože, važno je znati pravilno koristiti proizvode za tamnjenje, poput pekmeza, ulja ili kreme. Velika većina nas ima u navici prvo staviti kremu sa zaštitnim faktorom, a potom omiljene mazalice koje pospješuju tamnjenje, što je zapravo u potpunosti krivo. Da bi sunčanje bilo kvalitetno i prije svega sa što manjim posljedicama po pitanju zdravlja same kože, prvo nanesite omiljenu marmeladu ili ulje, a zatim SPF. Tako ćete istovremeno zaštiti zdravlje svoje kože te postići željeni preplanuli izgled!

Payot Sunny Creme Divine SPF 50, Avene Sun tonirana krema za zaštitu od sunca SPF 50+

Olival Sun Milk mlijeko za sunčanje SPF 30

Dermalogica Protection 50 Sport SPF 50, Afrodita Sun Care mlijeko za zaštitu od sunca SPF 30

Foto: Instagram, Dermalogica, Afrodita, Olival, Payot, Avene
Objavljeno: 06.08.2020. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p