KOŽA

Pružite svojoj koži lica detoks koji vraća željeni sjaj

Besprijekoran izgled nadohvat ruke

Detoks je riječ koja se često spominje početkom nove godine, a uglavnom se odnosi na čišćenje organizma od svega što smo konzumirali tijekom blagdana. Dijete, čajevi i razni drugi napitci odraz su brojnih pozitivnih promjena koje imaju za cilj gubitak kilograma, no dok vraćamo tijelo u formu, nije naodmet pružiti detoks i našoj koži koja je isto tako početak nove godine dočekala poprilično umorna!

Prosinac je mjesec u kojem smo najodlučniji promijeniti svoje dosadašnje životne navike, pa tako u vrlo kratkom vremenu zamijenimo kalorične čokoladice s energetskim pločicama, a zobena kaša nešto je po čemu se poznaju jutra. Promjene loših životnih navika svakako su dobrodošle, ali one ne moraju uvijek biti usko povezane s prehranom. O detoksu se naveliko priča početkom godine, ali se pri tom zanemaruje činjenica da je osim čišćenja toksina iz organizma, jednako važno i čišćenje kože lica koja početkom godine poprima umoran izgled. Stres blagdanske groznice, konzumacija štetne hrane i nedostatak sna obrasci su ponašanja koji naša koža pamti, zato joj pružite kvalitetan detoks kako bi se uspješno vratila u potrebnu ravnotežu!

Temeljito čišćenje

O čišćenju kože neprestano se govori, što je svojevrsna potvrda koliko je taj korak važan. Čistiti kožu lica potrebno je svako jutro i večer, a temeljito čišćenje možete ostvariti koristeći toplu vodu i meki ručnik, sredstvima za uklanjanje make upa ili uljima za čišćenje lica koji prodiru duboko u kožu, ostavljajući ju čistom i svježom.

Piling lica

Nakon što ste odstranili površinski sloj nečistoća s kože, potrebno ju je obnoviti i regenerirati pilingom kako bi poprimila zdravi sjaj. Uvijek možete koristiti vatice na koje čete nanijeti piling kako bi izbjegli prevelike količine koje mogu izazvati neželjene reakcije kože.

Maska za lice

Duboko čišćenje je savršena početka točka za učinkovitu detoksikaciju, a završni udarac toksinima koji se nalaze u koži možete pružiti maskama za lice. Maske za lice koristimo kako bi stimulirali obnavljanje stanica kože, vratili njezin prirodni sjaj te ujednačili ten lica.

Aktivna njega


Kao što svom tijelu pružate dovoljno vremena da pokaže rezultate detoksa, ništa drugačije ne smije biti kada je koža lica u pitanju. Nakon temeljitog čišćenja kože, koristite serum na bazi hijaluronske kiseline te masirajte lice oko 5 minuta kako bi vratili cirkulaciju koži. Svoju detoks njegu završite hidratantnom kremom jer je vlažnost itekako potrebna tijekom niskih temperatura. Detoks kože lica potrebno je raditi redovito i to do šest tjedana kako bi u potpunosti oslobodili svoju kožu od nečistoća te joj vratili prirodni sjaj.

Foto: Instagram
Objavljeno: 22.01.2019. u 12:17

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p