GREEN

Soda, med i tajni sastojak: Znamo kako kod kuće napraviti savršenu kremu za depilaciju koja će vašu kožu učiniti nevjerojatno mekom!

Trik koji morate isprobati
Kreme za depilaciju su često neizostavni dio beauty rutine. No, mnogi od nas su svjesni da su komercijalne kreme za depilaciju često neopravadno skupocjene, a ujedno sadrže i bezbroj nezdravih kemikalija koje mogu oštetiti kožu. Ako ste umorni od troškova i potencijalnih nuspojava takvih proizvoda, postoji bolja opcija - domaća krema za depilaciju.

Domaća, 'homemade' krema za depilaciju može biti jednako učinkovita, a toliko je jeftinija i nudi prednosti korištenja prirodnih sastojaka koji su blagi prema koži. U nastavku članka, otkrijte najjednostavniji recept za domaću kremu za depilaciju koja koristi tri osnovna sastojka koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji: kokosovo ulje, sodu bikarbonu i med. Ova krema ne samo da će vam pomoći da se riješite neželjenih dlačica, već će i njegovati vašu kožu na prirodan način, a po želji sastojcima možete dodati i par kapi blagog eteričnog ulja, a sve kako biste odredili miris vaše kreme.
 
Sastojci:

2 žlice kokosovog ulja
1 žlica sode bikarbone
1 žlica meda (ekološki, bio med)
 
Uputstvo:

Otopite kokosovo ulje i ostavite ga da se ohladi nekoliko minuta. Potom dodajte sodu bikarbonu i pomiješajte sastojke dok ne dobijete glatku pastu (soda bikarbona pomaže u eksfolijaciji kože i omekšava dlačice). Nakon što se smjesa s kokosovim uljem i sodom dobro sjedini, dodajte med (med će hidratizirati kožu i pomoći u smirivanju eventualnih iritacija). Temeljito promiješajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu pastu i pripazite na stvaranje grudica.
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.09.2023. u 09:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p