KOŽA

Što je to 'sendvič' rutina njege kože lica o kojoj baš svi pričaju?

Njega lica koja je kao stvorena za suhu i dehidriranu kožu 
Ako ste mislili da ste do sada isprobali baš sve beauty trendove te da ne postoji ništa novo što ova kreativna zajednica može izmisliti, varate se. U posljednje vrijeme baš svi pričaju o jednom trendu zanimljivog naziva - sendvič skincare rutina, a koji za razliku od nekih drugih trendova, ima smisla te sjajno funkcionira na koži!

'Sendvič' rutina njege kože lica zapravo nema nikakve veze sa sendvičem (žao nam je ako ste zbog toga kliknuli na članak), već je riječ o sinonimu koji najbolje dočarava samu rutinu, odnosno njezinu slojevitost. Ako je vaša koža suha i dehidrirana te se borite sa zadržavanjem vlage u koži, onda je ova rutina kao stvorena za vas. O čemu je točno riječ? 'Sendvič' rutina njege kože lica funkcionira tako da ubacujete u njegu hidratantne proizvode između klasičnih koraka njege. Ono od čega se sastoji osnovna skincare rutina jest čišćenje i hidratacija koje zapravo predstavljaju kruh, dok će ostale omiljene sastojke ovog zanimljivog sendviča činiti drugi koraci njege, poput toniranja i nanošenja seruma.

Kako izvesti 'sendvič' skincare rutinu? Vrlo jednostavno! Na čisto, vlažno lice nanesite hidratantni sprej za lice ili pak toner, a zatim nanesite serum po izboru. Nakon toga lice ponovno navlažite sprejem te sve zaključajte završnim slojem bogate kreme. ideja ove skincare tehnike jest ta da se koži pruži dubinska hidratacija u svim slojevima kože te da se smanji gubitak vode. Ono o čemu je bitno voditi računa jest to da se proizvodi nanose onim redoslijedom u skladu s njihovom gustoćom, dakle prvo idu vodenastije teksture, a završava se s debljim slojevima. U nastavku smo izdvojili 'sendvič' rutinu koja bi vas mogla osvojiti na prvu, stoga definitivno testirajte ovaj trend koji koža obožava!

L’ADRIA Restorative mist

Mixa Hyalurogel Serum za osjetljivu kožu

Kiehl's Ultra Facial Oil-Free Gel Cream

Foto: Instagram, Kiehl's, L'ADRIA, Mixa
Objavljeno: 21.01.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p