KOŽA

Što se sve nalazi na kozmetičkoj polici najpoznatijeg voditelja mlađe generacije?

Intervju: Ivan Vukušić

Njegov glas sigurno vas je pratio ujutro na putu do posla i olakšavao preživljavanje u gradskim gužvama, a osim što osvaja srca broje publike iza etera, Ivan Vukušić lice je koje nam je poznato i po voditeljskim ulogama u raznim emisijama i popularnim glazbenim showovima. Za njega se često kaže da je jedan od najpoznatijih voditelja mlađe generacije, a pored voditeljske uloge, Ivan je zapravo svestrani muškarac prepun kreativnih ideja i ambicija koji sve što radi u životu, radi s jednim velikim stilom. Osim što nam je u razgovoru otkrio kako izgleda jedan njegov radni dan, također smo se dotaknuli i teme koliko je zapravo bitan izgled u poslu s kojim se bavi te ima li jedan moderan muškarac uopće vremena za stajanje ispred zrcala?

Općenito razgovor o beauty rutini vrlo je zanimljiv u kontekstu muškaraca, a za koje se smatra kako istu vrlo malo prakticiraju ili da im je posve nebitna. Možda na njihovim policama nećemo pronaći hrpu kozmetičkih proizvoda, no ono što svaki muškarac ima sigurno pri ruci jest dobar parfem. Muškarci parfemom otkrivaju svoju osobnost, karakter i stil te je nerijetko jedan od glavnih aduta u zavođenju, stoga ne iznenađuje da puno pažnje posvećuju odabiru parfema. Upravo jedan takav parfem može se pronaći i na Ivanovoj polici, a koji ostavlja dojam samouvjerenog i odvažnog muškarca. Riječ je o Armani Code parfemu, mirisu koji je postao sinonim za muško samopouzdanje te koji je zahvaljujući svom prepoznatljivom orijentalnom drvenom mirisu, stekao status klasika. Pored beauty rutine, Ivan nam je otkrio nešto više i o svom stilu, ali i koliko je izgled bitan u poslu kojim se bavi, kao i svoje planove za budućnost, a o čemu više možete otkriti u nastavku!S obzirom na prirodu posla kojim se baviš, slobodna sam zaključiti da imaš poprilično užurban životni tempo. Kako izgleda jedan tvoj uobičajeni radni dan?

Ujutro je buđenje oko 7 sati, radi se omiljeni smoothie prije kave, prošetam JK-a i ostavim ih kod roditelja prije posla, a nakon toga je svaki dan drugačiji. Kreativa, osmišljavanje radijskih reklama i kampanja, ponekad odradim radijske edukacije i konzalting ili neku televizijsku emisiju ukoliko nam mjere dopuštaju.

Jedno si od poznatijih televizijskih i radijskih lica, no koji medij ti je bliži srcu?

Evo iz prethodnog odgovora se da naslutiti da radio ima malu prednost jer sam za taj posao temeljito educiran i imam širi dijapazon djelovanja u toj cijeloj industriji. Televizija je velika ljubav jer s njom je sve počelo tako da ima posebno mjesto u srcu.

Koje tri karakteristike mora imati dobar voditelj?

To su definitivno fokus, rječitost i stav.Koliko je izgled bitan u poslu s kojim se baviš i koliko pažnje posvećuješ istome?

Itekako je važan ali ne toliko u smislu ljepote koliko u generalnom držanju do sebe. Igram tenis, doma sve češće radim vježbe istezanja i primjećujem da me to drži u istom konfekcijskom broju te da lakše radim višesatne gaže gdje uglavnom stojim.

Kako bi opisao svoj stil i u čemu se osjećaš najugodnije?

Najugodnije se osjećam u dobroj košulji, jeansu i nekom sakou iz nekih starijih kolekcija. Dobre cipele i čizme su obavezne ali kad god prilike dopuštaju na sve to nerijetko idu i tenisice. Volim dobre kožne jakne, a brušene pogotovo. Kako to opisati? Elegantna retro casual spika npr.

Jesi li tip muškarca koji na kozmetičkoj polici ima jedan proizvod za njegu cijelog tijela ili pak nešto više pažnje posvećuješ vlastitoj njezi?

Imam dosta toga ali uvijek slične stvari. Jedan šampon za kosu, jedna krema za lice, isti brend dezića uglavnom ali recimo gelove za tuširanje volim stalno nabavljati nove.

Jesu li parfemi sastavni dio tvoje njege i koje mirise preferiraš?

Obožavam parfeme i s obzirnom da s godinama na neki način nazalno 'sazrijevamo' nerijetko istražujem ali trenutno mi najčešće odgovara Armani Code. U raznim situacijama mi se savršeno uklopio.Eksperimentiraš li često s mirisima ili više voliš igrati na sigurno?

Eksperimentiram i imam prijatelja koji stalno nabavlja neke starinske primjerke iz 70-ih i 80-ih pa me počasti s tim daškom prošlosti koji mi je prekul. Promjene su dobre i treba se malo igrati.

Kako je na tebe utjecala cijela ova situacija s korona virosom, poslovno i privatno?

Adaptacija na nove situacije je uvijek izazov, a pogotovo kad se radi o pandemiji koja mijenja našu svakodnevicu iz temelja. Osobno to vidim kao priliku za preslagivanje prioriteta i povratak sebi. Kreativnost je definitivno valuta novog doba. Žao mi je svih koji su ozbiljnije nastradali od virusa i potresa ali koliko god teško bilo glavu gore i idemo strpljivo i složno dalje.

Koji su ti planovi za budućnost? Pripremaš li kakve nove projekte?

Radim jako puno kreative za aktualnu godinu i radio se dokazao kao medij koji je itekako tražena roba u gradu. Plan je i dalje davati sve od sebe i sve zacrtane ciljeve provesti u djelo unatoč svim izazovima. Projekata ne nedostaje samo da se prvo svi skupa vratimo u one uvjete koje nam dopuštaju evente, snimanja i nešto bliskije susrete.

Foto: Ivan Vukušić
Objavljeno: 12.04.2021. u 13:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p