KOŽA

Što su to ceramidi i koje proizvode s ovim popularnim sastojkom se isplati kupiti?

Proizvod koji će transformirati izgled vaše kože

S vremene na vrijeme pojavi se beauty sastojak koji stvori pravi pravcati hype u svijetu ljepote, a u posljednje vrijeme to za rukom polazi ceramidima. Kako bismo razumjeli od kuda uopće polazi oduševljenje ovim sastojkom potrebno je znati što su uopće ceramidi, čemu služe i u kakvim proizvodima ih se može pronaći?

Za ceramide ste sigurno do sada puno puta čuli! Riječ je o strukturnom elementu kože koji se u poprilično visokim koncentracijama nalazi u svim njezinim slojevima. Ove masnoće imaju jednu važnu ulogu, a to je da štite stanice kože od isušivanja, što je posebno veliki izazov za vrijeme zimskih mjeseci. Starenjem razina ceramida opada, a zbog čega koža postaje suha, sklona iritacijama i izrazito osjetljiva te se gubi njezina čvrstoća, dok fine linije i bore postaju izraženije. Također, riječ je o sastojku koji je potreban baš svakoj koži, stoga se proizvodi s ceramidima moraju pronaći u svakoj kozmetičkoj torbici, bez obzira na to radi li se o suhoj ili pak onoj sklonoj mašćenju.

Ceramide se najčešće može pronaći u obliku seruma i krema za lice, pa ih je jednostavno uklopiti u svakodnevnu skincare rutinu. Nadalje, proizvode s ceramidima ćete vrlo lako prepoznati jer nose oznake kao što su NP, NS, EOS, EOP, AP, a sjajno se slažu i s ostalim aktivnim sastojcima kao što su peptidi, hijaluronska kiselina, retinoidi itd. Osim za zadržavanje optimalne razine vlage te kao omiljeni anti-age saveznici, ceramidi su odlični i u borbi protiv akni i komedona. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih proizvoda s ovim vrijednim sastojkom, stoga je pravo vrijeme da obnovite svoju skincare kolekciju!

Elizabeth Arden Ceramide Capsules Advanced, Dr. Jart+ Ceramidin serum

Cosrx Honey Ceramide Full Moisture Cream

CeraVe Daily Moisturizing Lotion, Eucerin AtoControl Face Care Cream

Foto: Instagram, Elizabeth Arden, Dr. Jart+, Cosrx, CeraVe, Eucerin
Objavljeno: 21.11.2022. u 10:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p