KOŽA

Što su to proizvodi s peptidima i koje se isplati uvrstiti u svoju rutinu?

Skincare favoriti koji su najbolji saveznici mladolikog izgleda kože
Danas zaista možemo pronaći proizvode za njegu kože čije se formule baziraju na sastojcima koje ponekad niti ne znamo izgovoriti, no u posljednje vrijeme neki sastojci su se jednostavno pokazali atraktivnijima od drugih. Pored retinola i vitamina C, ali i AHA kiselina, sve popularniji postaju peptidi koji su zapravo pravi mali čarobnjaci u kozmetičkoj torbici!

Što su to točno peptidi i zašto se o njima u posljednje vrijeme ne prestaje pričati? Peptidi spadaju u skupinu aminokiselina koje su ujedno dijelovi proteina. Kako su proteini građevne jedinice našeg tijela, odnosno tkiva, našu kožu čine različiti peptidni lanci, odnosno proteini. Bez njih naša koža gubi čvrstoću, a što uzrokuje pojavu bora, promjenu teksture kože i smanjenja njezine elastičnosti.

Zašto uvrstiti peptide u svoju njegu kože lica?

Starenjem koža gubi kolagen, elastin i keratin jer tijelo s godinama sve manje proizvodi ove spojeve, a što se očituje tako da koža ostaje bez čvrstoće i elastičnosti, pa se tako pojavljuju i prve bore. Upravo je tu ključna uloga skincare proizvoda baziranih na peptidima jer oni automatski šalju koži poruku da krene ponovno proizvoditi ove spojeve koji vraćaju mladolik izgled. Rezultat korištenja proizvoda s peptidima je glatko, zategnuto i jednostavno prekrasno lice, a možete ih pronaći u raznim varijantama od kojih su najčešći proizvodi u kremi i serumu.

U nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koji su sjajni saveznici mladolikog tena!

The Ordinary Buffet + Copper Peptides 1% Serum za njegu lica, Drunk Elephant Protini Powerpeptide Resurf Serum

Skintegra Lunar krema

Olival Peptidni serum P, Elemis Peptide4 Antioxidant Hydra-Serum

Foto: Instagram, Olival, Elemis, Skintegra, The Ordinary, Drunk Elephant
Objavljeno: 15.03.2023. u 09:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p