KOŽA

Sve prednosti djelovanja morske vode na koži

Prirodna blagodat s bezbroj prednosti!

Dolaskom ljetnih dana, odlazak na more sve je bliže, a samim time povećava se i naša briga oko kože. Iako je određene proizvode poput onih za zaštitu od sunca neophodno imati u torbici, postoje proizvode koje prirodne blagodati u potpunosti mogu zamijeniti.

Sigurni smo kako upoznati s činjenicom da more, odnosno slana vode krije brojne benefite kada govorimo o koži, ali i općem stanju organizma budući da je koža naš najveći organ. Prirodna morska sol iznimno je zdrava te posjeduje terapijska svojstva, a osim toga pozitivno djeluje na kožu lica i kosu. U sastavu morske soli nalazimo natrij klorid, kalij, magnezij…pa nikako ne biste trebali propustiti dobivanje navedenih svojstava potpuno prirodnim i zdravim putem.

Što se tiče kože, morska sol se zbog svojeg bogatog sastava često može pronaći kao jedan od glavnih sastojaka brojnih kozmetičkih preparata, no ono što je najbolje i što se preporučuje je korištenje morske soli u njezinom izvornom obliku, a to je putem mora. Sol apsorbira prljavštinu i toksine, pa samim time dubinski čisti pore i sprječava nakupljanje nečistoća. Također, odlično je antibakterijsko sredstvo jer preventivno djeluje na upalne procese i vrlo brzo rješava neugodne prištiće i mitesere. Osim za kožu lica, sol je savršen odabir i za kožu tijela je ublažuje strije, a može pomoći i u borbi s celulitom. Kada govorimo o celulitu, ipak nije dovoljno samo okupati se, već je potrebno napraviti hranjivi piling koji će blagotvorno djelovati, a ista metoda može se primijeniti i za strije.

@rocky_barnes

Nadalje, koža koja je sklona nešto većim problemima kao što su akne, također traži dodatan piling od morske soli. Ovaj piling sačinjen je doslovno od vode i soli, a njegovo pozitivno djelovanje primijetit ćete vrlo brzo nakon početka korištenja. Morska voda i sol sjajni su prirodni saveznici lijepog i postojanog izgleda, ali zdravlja, stoga nadolazeći period svakako u potpunosti iskoristite te dovedite tijelo u prirodni balans koji će imati pozitivne učinke kako na izged, tako i na ostale životne aspekte.

Objavljeno: 21.06.2019. u 10:20
Tagovi: koža

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p