KOŽA

Svi pričaju o tehnici dvostrukog čišćenja lica, a ovo su proizvodi s kojima nema greške!

Pružite svojoj koži najbolju njegu!

U posljednje vrijeme na tržištu svako malo možemo primijetiti neke nove proizvode za njegu kože lica, pa je tako poprilično jasno da je riječ o koraku u njezi kojeg baš nikada ne bi trebali preskakati, ma koliko naš tempo opisivali kao užurbani. Kako od čiste kože zapravo sve počinje, vrlo je važno osmisliti funkcionalnu rutinu čišćenja koja će s lica ukloniti baš sve nečistoće, čak i one koje su našem oku nevidljive!

Koliko god naši skincare proizvodi bili funkcionalni, oni zapravo ne mogu puno toga napraviti ako ih apliciramo na nedovoljno očišćenu kožu lica. Čak i onda kada mislimo da smo skinuli baš svu prljavštinu i ostatke make upa s kože, jedan potez blazinicom nam najčešće pokaže da smo bili u krivu. Puno je zabluda kada je riječ o čišćenju lica i o tome koje proizvode koristiti, stoga ne iznenađuje da je upravo to trenutno jedna od najtraženijih beauty tema, a o kojoj se ne prestaje pričati. Tako je trend dvostrukog čišćenja lica postao poprilično popularan i nešto što redovito prakticiramo u svojoj rutini, pogotovo u ovom periodu kada obilato nanosimo proizvode sa SPF zaštitom, a koje i nije baš najjednostavnije ukloniti.

Dvostruko čišćenje lica zapravo je tehnika koja je postala popularna u Japanu i Južnoj Koreji, a koja uključuje upotrebu dva različita tipa sredstava za čišćenje i to jedno za drugim. Priv korak rutine u tehnici dvostrukog čišćenja lica čini proizvod na bazi ulja, a zatim slijedi klasično sredstvo za čišćenje lica poput kreme, gela ili losiona, ali na bazi vode. Razlog za ovaj redoslijed čišćenja vrlo je jednostavan, a taj je što uljni čistač razgrađuje čestice koje se otapaju u ulju (make up, sebum), dok čistači na bazi vode uklanjaju prljavštinu i ostatak nečistoća na bazi vode. Koristeći ovu sjajnu metodu možete biti sigurni da ste svojoj koži pružili kvalitetnu njegu koja će sigurno dovesti do željenih rezultata, odnosno do zdravog i sjajnog izgleda kože lica!

Skintegra Atomic, Skintegra Amphibian

Dermalogica Precleanse Balm, Dermalogica Clearing Skin Wash

Olival Mikro Emulzija, Olival Amino Gel

Foto: Instagram, Olival, Skintegra, Dermalogica
Objavljeno: 10.06.2021. u 14:43

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p