KOŽA

Svi smo pokušali ovaj trik za uklanjanje prištića, a dermatolozi kažu da to nikako nije dobra ideja

Neke trikove se ne isplati probati

Beauty teme neke su od najčitanijih i najpopularnijih na društvenim mrežama, a kao rezultat imamo hrpu beauty trikova koji se odnose na njegu kože, ljepotu ili stiliziranje kose. Iako nam neki od njih mogu uštedjeti hrpu novaca i ponekad nas poštedjeti dugog čekanja termina, nisu svi kućni trikovi dobra ideja. To se ponajviše odnosi na njegu kože, posebno one problematične koja zahtijeva više pažnje.

Ako samostalno istražujete i kreirate svoju skin care rutinu svakako biste trebali biti oprezni i neke ključne preparate provjeriti sa stručnjacima. Iako nam se neki banalni trikovi za brzo rješavanje sitnih nepravilnosti mogu činiti bezazlenima, mnogi dermatolozi će vam reći da ih ne isprobavate. Tako smo vjerojatno svi barem jednom probali eliminirati prištić stavljanjem paste za zube na upaljeno područje.

Za Vogue su dermatolozi prokomentirali neke od najčešćih kućnih grešaka u njezi kože, a popularni trik za prištiće biste trebali izbjegavati zato što pasta za zube često sadrži sredstva za hlađenje poput mentola, koji mogu privremeno smanjiti crvenilo i upalu, ali prištići će se vratiti! Osim toga, pasta za zube isušuje kožu, ometa zacjeljivanje i može uzrokovati pojavu tamnih mrlja nakon što prištić zacijeli. Proizvod je namijenjen zubima, tvrdom elementu, a nanošenje na osjetljiva područja poput prištića može uzrokovati dermatitis. Umjesto toga, koristite neki od seruma sa salicilnom kiselinom koji može učiniti čuda kod izbijanja akni.

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.11.2023. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p